Het Mooiste Ven

12 km of 19 km

Startpunt

Parkeerplaats Kampina Annadreef
Tussen Kempseweg 8 en 10
5281 TH Boxtel

coördinaten: N51.57140 E5.29953

Introductie

Deze wandeling voert u, bijna geheel over onverharde paden, door natuurgebied Kampina, een van de fraaiste gebieden van Natuurmonumenten. Kenmerkend voor de route is de grote variatie in landschap. U wandelt langs beuken- en dennenbossen, droge en vochtige heide, beekdalen, moerasbossen, blauwgraslanden en natuurlijk veel schitterende vennen. Grote kans dat een kudde paarden of runderen uw pad kruist. We laten het graag aan u over om te bepalen wat nu eigenlijk het mooiste ven is: keuze genoeg!

Praktische informatie

Halverwege de wandeling zijn twee horecagelegenheden vlak bij elkaar: Taverne De Posthoorn en Boshuys Hermitage.

Vergeet niet een muggenwerend middel mee te nemen. De route is goed te lopen in alle jaargetijden en is op 1km na geheel onverhard.
Met dank aan de routemaker(s) Rien de Schipper en aan de controleur(s) Evert Jan Verburg.

14 reacties

11 augustus 2023   

foto
Reactie
De heide staat in bloei, dus ga snel kijken! Genoten van de bossen, beken, paarden, runderen en schapen. Genoten!
Door Evert Jan

5 april 2023   

foto
Reactie
Mooie route waar ik met de zon hoog aan de hemel door dit prachtige gebied ben gewandeld. Ik kom hier al heel lang, en toch waren er enkele paadjes die ik nog niet kende. Rien heeft weer goed zijn best gedaan.
Door Freek Jansen

8 februari 2023   

foto
Reactie
We liepen de nieuwe versie op Het Mooiste Ven met Rien. Het was wederom een schitterende route en we hebben genoten van het perfecte weer en de mooiste vennen. De vernatting van sommige delen is goed om te zien. Aanrader om te lopen!
Door Evert Jan

28 januari 2023   

Reactie
Een prachtige wandeling, zeer afwisselend, en we hebben erg genoten van de mooie vennen. En heel belangrijk, de beschrijving was perfect, helemaal duidelijk! We gaan deze route in augustus nog eens lopen, als de hei bloeit.
Door Dominique

8 november 2022   

foto
Reactie
Een prachtige en afwisselende route en in ieder jaargetijde weer heel anders. We hebben ervan genoten.
Door Louis en Annemarie

29 oktober 2022   

foto
Reactie
Deze heerlijke wandeling op een prachtige herfstdag eind oktober gelopen. Volop genoten van de uitzichten, wat een afwisseling: bos, heidevelden, weiden en prachtige vennen. Was een superdag!
Door Dicky en Ron

24 oktober 2021   

foto
Reactie
Met de pool deze fantastische wandeling in herfstsfeer gelopen. Mooie natuur met natuurlijk mooie vennen... De mooiste? Ga het zelf ontdekken. Aanrader!
Door Wilma

22 september 2021   

foto
Reactie
Een prachtige goed beschreven route, soms wel even goed opletten. Er waren nu al prachtige paddenstoelen waar te nemen. Wij hebben enorm genoten en bedanken de samensteller hiervoor.
Door Tjarda

5 september 2021   

Reactie
Een mooie nazomerse zondag, we verwachtten dus drukte maar nee, uitsluitend rust zoekende wandelaars. Elk ven was precies waar en hoe het moest zijn dus ook wij hebben geen keuze gemaakt, alleen maar genoten!
Door Yvonne en Joke

9 januari 2021   

foto
Reactie
Dit is echt een prachtige en zeer afwisselende wandeling over de Kampina. Tot nu toe voor mij de mooiste over dit gebied. Na een nachtvorst en met een beginnend zonnetje helemaal bijzonder. Het is beslist een route voor alle jaargetijden.
Door Netty

10 december 2020   

foto
Reactie
Prachtige en afwisselende wandeling door de Kampina (natuurreservaat), met bos, heide en een uitgestrekt vennengebied! Vanwege de stilte zeer geschikt voor filosoferende avonturiers.
Door Bert en Margriet Spanjaard

22 november 2020   

foto
Reactie
Heerlijke, deels nieuwe, aangepaste route en supermooi in deze goudgele periode. Vennen die nog gevuld zijn en ontmoetingen met diverse runderen en paarden. Stilte en weidse blikken. De moeite waard. En ja... Het Mooiste Ven? Ga het zien!!
Door Wilma

22 november 2020   

foto
Reactie
Heerlijke afwisselende wandeling, hei, wei, bos (berk, beuk, taxus, den en gemengd) en mooie vennen. Mooiste ven: Palingven.
Door Hilde

9 november 2020   

foto
Reactie
Mooie afwisselende nieuwe route over de Kampina. Bossen, uitgestrekte heide, mooie beken, paarden en runderen. Bijna 100% zachte paden. Heerlijk om te lopen!
Door Evert Jan

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"