Rondom Reuver

47 km

Startpunt

Heidenheimseweg
Heidenheimseweg 1
5954 PB Beesel (Reuver)

coördinaten: N51.25240 E6.05963

Introductie

Deze afwisselende fietstocht voert u door een prachtig stukje Limburgs landschap. U komt langs een Naturschutzgebiet van onze oosterburen, het Brachter Wald en geniet van het prachtige uitzicht langs de rivier de Maas. Verder maakt u kennis met kastelendorp Baarlo, ook bekend om zijn watermolen en een middeleeuwse wasplaats. Via de Heldense bossen fietst u weer naar de Maasoever en steekt de rivier over bij het dorpje Neer.
Onderweg is er voldoende gelegenheid om even uit te rusten op een bankje of te genieten van een hapje of een drankje bij een van de vele horeca gelegenheden.

Praktische informatie

Parkeer, komende vanaf Rijksweg, aan het begin van Heidenheimseweg. Ter hoogte van het bordje stiltegebied en een afvalbak is de weg extra breed zodat in de berm geparkeerd kan worden. Het startpunt is bereikbaar vanaf station Reuver.

Het veer naar Kessel vaart dagelijks. Daarnaast maakt u gebruik van Voet-, Fietsveer Neer - Rijkel. Vanaf mei tot en met september vaart het bootje dagelijks vanaf 10 uur 's morgens. Zie Rondje met het pontje! en zoek naar vaartijden. In de maanden april en oktober gaat het veer alleen in de weekenden. Voor een klein bedrag wordt u overgezet.
Met dank aan de routemaker(s) Hans van Harskamp en aan de controleur(s) Huub Dieteren en Theo Wilbers.

3 reacties

8 juli 2022   

Reactie
Aangenaam afwisselend-boeiende tocht met fijne afstand voor een zomerse dag.
Goed te combineren met ons bezoek aan Kasteel De Keverberg in Kessel dat met sublieme eigentijdse architectuur gecompleteerd is en restaurant met uitzicht op de Maas heeft!
Door Willie Jacobs

22 september 2019   

Reactie
Wat een geweldig mooie tocht door bekende en onbekende plekken. Afwisseling volop, kronkelend door de bossen en langs/over de Maas. Genoeg horeca onderweg maar ook bankjes om neer te strijken. 👍
Door Mario en Hans

7 mei 2018   

Reactie
Een prachtige route langs de Maas en door het bos! Zelfs bij 26 graden goed te doen!
Door Ben Heinrichs

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"