Boerenbont

fietsroute - 40 km of 65 km

Boerenbont is een heerlijke fietstocht op de westoever van de IJssel. De route brengt u via landweggetjes en fietspaden langs vele boerderijen. Maar ook bij de IJssel, vliegveld Teuge (alleen de 65km variant), door bossen, langs landhuizen, molens, recreatiegebied Bussloo, plassen en beekjes. Kortom, een bont geheel.

Praktische informatie

Komt u met de trein dan kunt u de route oppikken vanaf station Voorst-Empe of vanaf station Deventer (alleen de lange route).

De horeca bij het startpunt is van april t/m oktober dagelijks geopend vanaf 10 uur; van november t/m maart alleen op zondag. Zie ook Museumcafé De Kribbe. Onderweg komt u verschillende horecagelegenheden tegen (onregelmatig open). Ook kunt u smullen van supervers boerenijs of kaas van eigen maak.

U passeert Molen de Ooievaar. Er is een winkeltje, alleen op zaterdag geopend.

Neem een verrekijker en (bij mooi weer) badkleding mee.

Startpunt Boerenbont

Museumcafé De Kribbe
Weerdseweg 6a
7384 CJ Wilp

coördinaten: N52.20840 E6.18011
Met dank aan de routemaker(s) Mieke Timmer en Janneke van de Bunt en aan de controleur(s) Jan en Roelie Rozema.

3 reacties

25 februari 2021   

foto
Reactie
Op een lenteachtige dag in de winter deze afwisselende tocht gefietst. Je gaat over goede fietspaden en over het algemeen rustige landwegen. Alleen de dijk langs de IJssel is druk, maar wel heel mooi.
Door Marianne

13 juli 2017   

foto
Reactie
Even weg uit de lawaaierige omgeving van Amsterdam en rust is precies hetgeen deze route volop biedt. Lekker urenlang trappen langs allerhande weggetjes met vaak water en ook bos langszij. Voor ons was het een leuk dagje uit.
Door Hans en Mirjam

2 mei 2015   

foto
Reactie
Wij fietsten het zuidelijk deel van de route, gebruikmakend van een zelfbedachte inkorting. Wat een prachtige tocht voor deze mooie lentedag! Vooral het gebied rond Voorstonden vonden we fantastisch. Wij zijn benieuwd 'naar de tweede helft'!
Door Marcel en Janneke

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"