Wimmenum

14 km of 15 km

Startpunt

P Woudweg NH Duinreservaat
Woudweg
1861 PD Bergen

coördinaten: N52.64283 E4.65673

Introductie

Wimmenum is een schitterende duinwandeling tussen Bergen aan Zee en Egmond aan Zee. Vroeger stond deze natuur bekend als de Wimmenummer duinen of Duintjes van Six. Tot 1992 was het particulier jachtterrein. Daardoor is het gevrijwaard gebleven van de bebossing en heeft het haar weidse, veelzijdige en ruige karakter weten te behouden. In ieder jaargetijde een aanrader!
De route gaat bijna geheel over onverharde, soms mulle paden. Uniek is het Smal Zandpad dat u anderhalve kilometer dwars door de duinen leidt. Door het regelmatig klimmen en dalen is het een pittige wandeling.

Praktische informatie

Tip: om te parkeren rijdt u de klinkerweg tegenover Gasterij 't Woud circa 100m op. U komt op de gratis parkeerplaats bij de ingang van het duinreservaat.

Bij het startpunt ligt Gasterij ´t Woud. Kijk op de website voor de openingstijden.

Voor het gebied is een duinkaart nodig. Er staat een kaartautomaat (pinnen) bij de parkeerplaats. U kunt de duinkaart ook via internet aanschaffen zie: Duinkaart bestellen.

Als u voor de alternatieve route kiest, loopt u ruim 1km over het strand. De route wordt dan 14km. Honden zijn daar van 1 mei - 1 november niet toegestaan. Daarbuiten mogen ze aangelijnd mee.

In het duinterrein mogen mountainbikers tot 10.30 uur gebruik maken van de onverharde paden.

Met dank aan de routemaker(s) Mieke Timmer en aan de controleur(s) Bart Bruins Slot.

17 reacties

7 juli 2023   

Reactie
Wat een gevarieerde, maar wel pittige duinwandeling: de rust, weidse uitzichten, Konikpaarden, Schotse hooglanders. Als apotheose het Smal Zandpad, struinen dwars door de duinen. Chapeau Mieke!
Door Bart Bruins Slot

22 april 2021   

foto
Reactie
Wat een schitterende route door een prachtig gebied! We hebben enorm genoten van paadjes door hoge duinen, de open duinen met lage begroeiing en de bosrijke gedeeltes, het strand en de prachtige vergezichten. Dank aan routemaker Mieke!
Door Dick en Monique

7 mei 2020   

foto
Reactie
Wat een zegen dat de provincie in 1992 de duinen van Six heeft aangekocht, 400 ha schitterende natuur!
Uitbundig bloeiende meidoorns, weidse uitzichten, Schotse hooglanders, konikpaarden en een weldadige rust.
Mieke bedankt!
Door Frits Talsma

25 april 2020   

Reactie
Pittige en mooie wandeling door een prachtig duingebied. Weinig naaldbomen, maar eiken en berken. Vooral de eiken zijn prachtig.
Door Annelies

14 februari 2020   

foto
Reactie
Nu veel paden erg modderig zijn togen we naar de kust waar we deze mooie route wandelden. Door de storm leken duinen op sneeuwbergen. Het Smal Zandpad blijft een belevenis. En: inderdaad geen plassen op de paden!
Door Hans en Mirjam

3 september 2018   

Reactie
Een prachtige wandeling door de duinen en langs duinmeertjes. Veel paarden en Schotse hooglanders, maar vooral rust en stilte overal en weidse vergezichten. Het was erg leuk om tussen de tuintjes door te lopen.
Er is heel veel om van te genieten.
Door Loes en Theo van den Dool

24 juni 2018   

foto
Reactie
Deze prachtige en gevarieerde route al verschillende keren gewandeld en hij blijft maar boeien! De mulle zandpaden en het geaccidenteerde terrein vragen wel af en toe een behoorlijke inspanning. Maar aan 't eind wacht gasterij 't Woud. Aanbevolen.
Door Wiebe de Bruin

18 november 2017   

Reactie
Deze hoort tot mijn favorieten. Prachtige zandpaden en klimmetjes. Het uitzicht is overal adembenemend.
Door Els

23 mei 2017   

foto
Reactie
Deze keer de alternatieve route van 14 km gelopen, schitterende wandeling.
Genoten van de Schotse hooglanders, paarden en daarna lekker struinen door de duinen en over het strand. Mieke bedankt !!!!!
Door Johnny en Jennie

7 april 2017   

foto
Reactie
Altijd weer mooi de duinen in het Noord Hollands landschap. Mooie route, stukje strand, duinen met bijna wit zand, waterplassen en vee. Paarden en runderen! De eerste duinviooltjes! Ank bedankt voor de wandeling.
Door Thea Ackema

7 april 2017   

foto
Reactie
Zeer afwisselende route! Duin, zee, bos, zandtuinen.
Schotse hooglanders, paarden en veldleeuweriken.
De Blauwborst was er wel, maar niet voor ons zichtbaar!
Door Leonie

2 maart 2017   

Reactie
Deze wandeling al diverse keren gelopen. Wat is het genieten van de schitterende natuur en de big3: Konikpaarden, pony's en de Schotse Hooglanders. Echt een aanrader!!
Door Bert van der Kroon

18 november 2016   

Reactie
Mooie afwisselende tocht door het duinlandschap. De dag ervoor had het geregend en het leek of ik alleen op de wereld was. Nergens voetstappen. Het eenmanspaadje is zeker een aanrader. Tip: loop de route tegengesteld bij een harde zuidenwind.
Door Sjaak

26 mei 2016   

foto
Reactie
Een super schitterende wandeling waar we volop van hebben genoten. Het Smal Zandpad is een pittig gedeelte waar men door de duinen struint. Deze schitterende wandeling gaan wij nog vaker lopen. Complimenten aan de routemaker Mieke.
Door Johnny en Jennie

19 augustus 2015   

foto
Reactie
Mocht je nog niet weten hoe prachtig duinen zijn, dan zie je dat tijdens deze wandeling. Wat een schitterende tocht. Neem af en toe een klimmetje en mul paadje voor lief en geniet van veel rust, ruimte en weidse vergezichten. We hebben echt genoten.
Door Jan en Willy ter Haar

27 april 2015   

Reactie
Deze prachtige wandeling op Koningsdag samen gelopen met vrouw en hond. Topwandeling!
Door Quirinus Schouten

7 april 2015   

Reactie
Veel stijgen en dalen en struinen door het mulle zand. Maar onderweg is het zo mooi en stil dat het jammer is als de tocht voorbij is. Verrassend zijn de tuintjes in de duinen. Een echte vijf sterrentocht!
Door Loes en Theo van den Dool

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"