Bosplan en Poeloever

10 km of 12 km

Startpunt

Parkeerplaats Schinkelbos
Bosrandweg 35
1432 CD Aalsmeer

coördinaten: N52.30351 E4.81086

Introductie

Een verrassend 'groene' wandeling te midden van alle drukte van de grote stad! U komt door het Schinkelbos, het Amsterdamse Bos en over de oevers van de Poel in Amstelveen. Tussen de routebeschrijving door vindt u informatie over het bijzondere karakter van deze parkachtige bossen. Het is des te interessanter om hier rond te wandelen, als u beseft dat vele handen met schop en kruiwagen hier jarenlang aan gewerkt hebben.
Van 15 maart tot 15 juni, volgt u in verband met het broedseizoen de ingekorte versie. De wandeling in het Schinkelbos is dan afgesloten.

Praktische informatie

De wandeling is eenvoudig met het openbaar vervoer bereikbaar. De uitstaphalte is Zwartepad in Bovenkerk.

Horecagelegenheden vindt u in de Geitenboerderij Ridammerhoeve en op 200m afstand van de route bij paviljoen Chez Favié.

In regenachtige tijden is, in het begin van de route in het Schinkelbos waterdicht schoeisel nodig; dit gedeelte van de wandeling kan overgeslagen worden. U maakt dan gebruik van de ingekorte versie.

Afhankelijk van de windrichting kunt u, in deze aan de stad grenzende route, last hebben van vlieg- en autoverkeer.
U wandelt vaak over verharde paden. In een groot gedeelte mogen honden vrij rond lopen; niet elke eigenaar heeft zijn hond goed onder controle.
Met dank aan de routemaker(s) Michel Deutekom en Mirjam Aarsman en aan de controleur(s) Mieke Timmer.

7 reacties

5 april 2023   

foto
Reactie
Mooie route op deze prachtige voorjaarsdag. Gelukkig stond de Japanse kers nog in de bloei.
Door Ina van der Goot

7 januari 2023   

foto
Reactie
Ondanks alle drukte om me heen vond ik het toch een leuke wandeling. Er is veel variatie. Het Schinkelbos, een vrij nat open gebied, met zelfs Schotse Hooglanders. Het Amsterdamse Bos parkachtig met veel mooie doorkijkjes en bruggetjes.
Door Mieke

31 mei 2021   

Reactie
Hele leuke wandeling en je komt langs de geitenboerderij.
Door Chaly

10 mei 2021   

foto
Reactie
Mooie wandeling door parkachtig bos. Verrassend veel groen dicht bij de stad en gevarieerd door bos, water, bloesempark, poeloever en nog twee mooie Amsterdamse Schoolbruggen aan het eind.
Door Ellen Koppendraaier

9 april 2021   

foto
Reactie
Leuke route door het Amsterdamse bos, alleen de route ten zuiden van de snelweg gelopen en met de GPS gaat dat heel simpel. Japanse kersentuin stond in bloei, mooi! In het Schinkelbos kon je nu alleen over het verharde diagonale pad i.v.m. broedtijd.
Door Marian

19 juni 2019   

foto
Reactie
Een aardige wandeling met als hoogtepunt het prachtige stuk langs De Poel. Veel verharde paden dus het is meer een park- dan een boswandeling. In het Amsterdamse Bos heb je soms het gevoel dat half Amsterdam hier zijn hond los laat lopen.
Door Jos

29 november 2017   

foto
Reactie
Ida leidde deze aangepaste wandeling. We konden het startpunt goed bereiken en hier ook parkeren. We zagen bijna alles wat de beschrijving belooft, maar ook het theater, omdat het erg nat was en we de runderen niet konden passeren. Bedankt.
Door Ank de Graaff

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"