Griene Greiden fan é Greidhoeke

wandelroute - 10 km of 17 km

De wandeling gaat door een landschap van graslanden, boerderijen en kleine terpdorpjes.
In hartje Friesland, even ten noorden van Sneek, ligt De Greidhoeke. Het eeuwenoude landschap bestaat uit uitgestrekte groene weilanden (griene greiden) met verspreid gesitueerde rood gedekte massieve boerderijen die erbij liggen alsof ze zorgeloos zijn rondgestrooid.
In bomen gehulde terpdorpjes zorgen voor de accenten in een weids gebied van gras, kronkelige sloten, en nog eens gras. U komt door de beschermde dorpsgezichten van Easterein, Lutkewierum en Rien en loopt langs het natuurgebied Skrok. Dromerig staren de koeien in het weiland u na. Paden door boerenland met veeroosters, rustieke smalle bruggetjes, rustige asfaltweggetjes en enkele oude voetbrede kerkenpaden door het gras vormen de verbindende schakels op deze route. Geniet volop van rust en ruimte, natuur en cultuur.

Praktische informatie

Het startpunt is bereikbaar met openbaar vervoer via bushalte: Easterein, Stittenserleane.

Vooral met koeien in de wei, wat zon en mooie wolkenpartijen is deze landelijke route in de periode van half april tot november een echte aanrader.

Restaurant Bergsma Easterein, bij het startpunt met prachtig authentiek interieur, is open wo t/m vr vanaf 16 uur, za en zo vanaf 12 uur.

Startpunt Griene Greiden fan é Greidhoeke

Restaurant Bergsma Easterein
Sibadawei 2
8734 HE Easterein

coördinaten: N53.09790 E5.61824
Met dank aan de routemaker(s) Wiebe de Bruin en aan de controleur(s) Piet Laan en Tiny Laan.

4 reacties

3 maart 2021   

Reactie
Erg leuke route met verrassend mooie plekken en buurtschappen en dorpjes in de echt Friese Greidhoek. Hier zijn nog wel weidevogels; vandaag hebben we al diverse gezien en gehoord.
Door Dick en Monique

24 juni 2018   

foto
Reactie
Kies een dag uit om deze wandeling te doen als Noflik open is. Erg leuk! Echt een route door het Friese open landschap, veel groen. Het één voet brede kerkenpad is wel erg bijzonder. Ook het pittoreske dorpje Lytsewierrum waar je daarna komt.
Door Mieke Timmer

12 april 2016   

Reactie
Een heerlijke wandeling door een weids en afwisselend landschap met als hoogtepunten het gedeelte naar de vogelkooi en omgeving en het prachtige oude kerkpad naar het schilderachtige terpje van Lytsewierum.
Door Loes en Theo van den Dool

20 augustus 2015   

foto
Reactie
Prachtige wandeling langs verschillende terpdorpjes. Een rustige wandeling op vele smalle paden. Vooral het kerkenpad naar Lytsewierrum was indrukwekkend mooi.
Door Ina van der Goot

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"