Duno en Doorwerth

16 km

Startpunt

NS station Oosterbeek
Nico Bovenweg
6861 BT Oosterbeek

coördinaten: N51.99500 E5.84092

Introductie

De wandeling Duno en Doorwerth gaat door de bosrijke omgeving van Oosterbeek. Vanaf het landgoed Duno heeft u een fraai uitzicht over de Rijn en de Betuwe. Kasteel Doorwerth ligt nadrukkelijk mooi te wezen en nodigt uit om even rond te kijken, te picknicken of wat te drinken in het oude koetshuis. Maar er is meer dan Duno en Doorwerth alleen. Door het golvende landschap wandelt u over de Hemelsche Berg en de Hunnenschans, u passeert beken, sprengen en vijvers en u komt over de hei en langs de Wodanseiken.

Praktische informatie

Bij het station is geen horeca, maar na circa 1,5km kunt u iets van de route terecht bij Klein Hartenstein, dagelijks geopend vanaf 10.30 uur. Halverwege de wandeling kunt u pauzeren bij Kasteelcafé De Zalmen (buiten vakantieperiodes gesloten op maandag); ongeveer 3,5km voor het einde bij brasserie van Fletcher Hotel Wolfheze (dagelijks geopend).
Met dank aan de routemaker(s) Janneke van de Bunt en aan de controleur(s) Evert Jan Verburg.

20 reacties

9 december 2023   

Reactie
Ideale route om met de hond te lopen. Op de route mag de hond mits onder controle op heel veel plaatsen vrij rondlopen.
Door Sjaak

17 oktober 2023   

foto
Reactie
Prachtige wandeling door een wonderschoon gebied in alle jaargetijden, vooral nu, in de herfst.
Door Freek Jansen

29 maart 2023   

foto
Reactie
Wat blijft dit een fantastische wandeling. Bos, heide, water, veel beuken, vogelconcerten, vergezichten, klimmetjes, wodanseiken en sprengen. Op een doordeweekse dag heerlijk rustig. Kasteel Doorwerth is een leuke lunchplek. Genoten dus!
Door Evert Jan

8 mei 2022   

foto
Reactie
Het is weer zo ver. De azalea’s in het Duno laantje staan prachtig, geurend in bloei.
Door Henk

26 maart 2022   

foto
Reactie
Tekst op bankje langs de stuwwal: 'Als je echt van de natuur houdt, dan vind je schoonheid overal'. In deze pittige route is die er volop! Groot: indrukwekkende uitzichten, het kasteel, maar ook klein: tapijten van bosanemoontjes. Wat een schoonheid!
Door Harm en Tiny

17 juli 2021   

foto
Reactie
De pool van 29 juli moet ik afzeggen en besloot daarom vandaag deze wandeling te doen. Wat een prachtige en gevarieerde route! ☀️
Door Ellen

29 juni 2021   

foto
Reactie
Een prachtige, afwisselende wandeling met wat klimmen en dalen. Wij hadden helaas geen tijd om Kasteel Doorwerth te bezoeken, dat doen we een volgende keer. Het was een wat mistige dag, hetgeen de wandeling een mystiek tintje gaf.
Door Margreet

15 juli 2020   

Reactie
Mooie afwisselende route.
Door Mirjam en Marij

22 mei 2020   

foto
Reactie
Al vaker gelopen maar het blijft een fantastische wandeling. Mooi gebied met af en toe wat stijgen en dalen. Vandaag met leuk gezelschap vooral gelet op mooie berken, beuken en (Wodans- eiken. Aanrader in alle seizoenen!
Door Evert Jan

15 januari 2020   

Reactie
Dit is een schitterende route, die we al vaker gelopen hebben. Zonder het overige tekort te doen is de klim naar de Hunnenschans en het uitzicht daar wel een enorm hoogtepunt. Je raakt niet uitgekeken.
Door Loes en Theo van den Dool

16 november 2018   

foto
Reactie
Het was genieten van het begin tot het eind! Geldersch Landschap heeft veel werk verzet om Landgoed Duno deels in zijn oorspronkelijke staat terug te brengen o.a. met cementrustieke rotspartijen. Een groot compliment voor de routemaker!
Door Frits Talsma

13 juni 2018   

Reactie
Een prachtige tocht door veel mooie beukenbossen en langs schitterende varens. Er zijn mooie uitzichten in dit glooiende land en langs de beekdalletjes is het puur genieten.
Door Loes en Theo van den Dool

5 september 2017   

foto
Reactie
Een pittige wandeling door een zeer gevarieerd gebied. Prachtig hoe deze route al deze verschillende gebieden aan elkaar rijgt. Je moet af en toe voor Nederlandse begrippen behoorlijk klimmen, maar dat is meer dan de moeite waard.
Door Marion en Fred den Hertog

11 november 2016   

foto
Reactie
Wat een mooie wandeling en wat heb ik veel geleerd van Henk. Stuwwallen, doorkijkjes, grafheuvels, wodanbomen, heldere beekjes, kasteel Doorwerth, Duno en nog meer. Doen deze wandeling, het is er zo mooi!
Door Thea Ackema

16 maart 2016   

foto
Reactie
Deze wandeling al meerdere keren gelopen. Het is een tocht vol hoogtepunten: Vijvers, hunneschans, met prachtig uitzicht, Duno, Kasteel Doorwerth, uitkijktoren, heide bij Wolfheze, beekjes Bilderbergsebossen. Volop GENIETEN!!!
Door Peter en Tineke

26 februari 2016   

foto
Reactie
Prachtige route. We zullen hem zeker in de zomer nog eens overdoen. Wel veel klimmen en dalen en dat was nu wel wat zwaar omdat het erg modderig was. Ondanks dat hebben we volop genoten.
Door Harry en Marian Ligtenbarg

1 december 2015   

Reactie
Puur genieten, zelfs in december. Mooie sprengen en prachtige bossen en veel informatie. Je loopt over de heuvelrug met uitzicht op de Rijn.
Door Loes en Theo van den Dool

1 november 2015   

foto
Reactie
Zes maanden verder en ook nu boeien hier de warme kleuren, van bos naar bos naar bos, ritselend onder je voeten, gevat in blauwe lucht en spiegelend in water, aan eeuwenoude Wodanseiken, eindeloos vandaag, nog even deze herfst… dank je wel
Door Hennie

17 mei 2015   

foto
Reactie
Prachtige wandeling langs de beken van Oosterbeek en Wolfheze. Maar het meest bijzonder in deze tijd is het Dunolaantje met de azalea's volop in bloei, een lust voor het oog en de neus. Komende week staan ze zeker nog in bloei. Een aanrader.
Door Henk Kreeft

13 mei 2015   

foto
Reactie
'Duno en Doorwerth' gewandeld vanaf Hartenstein. Oprijlaan van de Duno op en neer gewandeld, alle azalea's bloeien nu samen met het fluitenkruid. Pauze bij het kasteel. Terugweg ingekort via Hoog Oorsprong. Prachtige dag, zon en 20 graden.
Door Liesbeth en Freek

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"