Rondje Prinsenstad

8 km

Startpunt

NS station Delft
Van Leeuwenhoeksingel 41
2611 AC Delft

coördinaten: N52.00670 E4.35621

Introductie

Delft ... stad van techniek, de Oranjes, grachten en musea. Druk bezocht door toeristen uit binnen- en buitenland. En terecht!
Rondje Prinsenstad voert u langs de hoogtepunten van deze historische parel in Zuid Holland. Vele monumenten verwijzen naar haar rijke historie en de belangrijke rol die de stad in onze vaderlandse geschiedenis heeft gespeeld (en nog steeds speelt...). Proef de sfeer van deze levendige studentenstad en laat de rijkdom van vele eeuwen op u inwerken.

Praktische informatie

De wandeling begint bij het station. Komt u met de auto dan kunt u het beste de borden naar een van de diverse (betaalde) parkeergarages volgen. Gratis parkeerplaatsen zijn in de binnenstad niet te vinden.

Horeca is er in overvloed. Maak er een dagje uit van door naast het maken van de wandeling heerlijk op een van de terrasjes plaats te nemen, een museum te bezoeken, te winkelen en na afloop na te genieten in een van de vele restaurants.
Met dank aan de routemaker(s) Henk Dijkstra en aan de controleur(s) Joha van den Honert.

7 reacties

25 februari 2022   

Reactie
Mooie stadswandeling langs grachten, hofjes, kerken. We bezochten het Museum Prinsenhof, zeker de moeite waard!
Door Bruun en Quirine Feijen

9 oktober 2021   

foto
Reactie
Wat een prachtige stadswandeling! Wat is Delft een leuke stad. Prachtige panden en hofjes en stille stukken met mooie parken, we hebben genoten.
Door Max, Erica, Piet en Renny

5 augustus 2020   

foto
Reactie
Een stad met historie en karakter! De route komt langs prachtige plekjes. Er is veel te zien, volop horeca maar toch heel rustig.
Door Harry den Hartog

3 november 2019   

foto
Reactie
Bij een stadswandeling denk je niet meteen aan Delft, maar wat een pareltje. Compliment aan de routemaker die alle interessante, leuke, mooie en verborgen plekjes tot een perfecte route heeft gemaakt. Ik kom zeker terug.
Door Joha van den Honert

27 oktober 2017   

foto
Reactie
Goed omschreven leuke wandeling door de mooie stad Delft. De moeite waard en een reden om Delft nog eens te bezoeken.
Door Lenny en Hans Beumer

7 juni 2017   

foto
Reactie
Wat een leuke route, behalve de bekende highlights van Delft bracht deze route ons ook naar allerlei bijzondere plekjes, o.a. de verscholen hofjes die we anders nooit gevonden zouden hebben. Fijn zo'n stadsroute voor wie hier niet bekend is.
Door Henk en Jannie

12 mei 2016   

Reactie
Verrassend. Dat woord past het beste bij deze wandeling. En de verrassing zit vooral in de vele stille plekken die je in een stad niet altijd verwacht. Hoogtepunt is J.C. van Markenpark, schepping van een werkgever die zijn tijd ver vooruit was.
Door Gert Mulder

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"