'n Maarkelse Verrassing

wandelroute - 15 km of 21 km

Deze wandeling bij Markelo (op z'n Twents: Maarkel) is er een met verschillende gezichten. De route voert over de Markelose berg, waar u mooi uitzicht heeft over de glooiende omgeving. Na de Kattenberg komt u in een heel ander gebied: langs vlakke uitgestrekte akkers en weilanden wandelt u naar het oude Stokkum met de klinkerweggetjes en historische boerderijen. De Schipbeek en een stukje Twentekanaal leveren weer nieuwe plaatjes op.
Tot slot wandelt u door de bossen van de Herikerberg en over een oud pelgrimspad terug naar Markelo. Al met al een mirakels verrassende route, daar bij Markelo.

Praktische informatie

De route is bereikbaar per bus; stap uit bij halte Burg de Beaufortplein/Gemeentehuis.

Aan het begin van de route kunt u een kopje koffie drinken in het 'Muldershoes' bij de Molen van Buursink. Geopend op di t/m za; zie voor de exacte openingstijden de website van de molen.
Bij Stokkum passeert u Engels theehuis De Hoestinkhof, geopend in het weekend. Bij De Hoestinkhof is een zelfbedieningscorner die dagelijks geopend is.
Als u de route niet inkort komt u na 10km langs Café Vennebekken.
In de zomervakantie kunt u pauzeren op het terras of in De Schöppe van Cultuur in de Schuur. Cultuur in de Schuur.
Verder vindt u in het centrum van Markelo diverse horecagelegenheden. Het dichtst bij de parkeerplaats zit Grand Café ‘t Wapen van Markelo, Grotestraat 1.

Startpunt 'n Maarkelse Verrassing

Parkeerplaats Burg. de Beaufortplein
Burg. de Beaufortplein
7475 Markelo

coördinaten: N52.23374 E6.49446
Met dank aan de routemaker(s) Joke Kottelenberg en Janneke van de Bunt en aan de controleur(s) Hans Hokke.

10 reacties

20 juli 2022   

Reactie
Inderdaad een wandeling met verschillende gezichten: mooie afwisselende paadjes door de bossen en met mooi uitzicht, maar ook een paar lange rechte stukken over fietspaden.
Verder prachtige natuur en gezellige horeca.
Door Marianne

7 november 2020   

foto
Reactie
Een erg afwisselende route door mooi glooiend landschap, agrarisch gebied en langs beek en kanaal. Ook in deze tijd van het jaar de moeite waard!
Door Tineke

6 september 2020   

Reactie
Prachtige wandeling door bossen, mooie uitzichten op diverse plaatsen, genoeg afwisseling. Omdat er regenbuien dreigden hebben wij de wandeling na de Hoestinkhof ingekort tot 12 km. Ook dit was eenvoudig te doen.
Door Adri

15 maart 2020   

Reactie
We hebben eerder de korte route gelopen. Nu de lange. De wandelingen voeren door een mooi gebied met mooie panorama's en veel afwisseling.
Door Annie en Ben van Lochem

27 november 2019   

Reactie
Een mooie wandeling met veel afwisseling in het landschap. Er is een beetje pit voor nodig om eind november deze route te lopen, zonder horeca onderweg. Maar het loont wel de moeite. Een leuke kennismaking met de Sallandse heuvelrug.
Door Loes en Theo van den Dool

19 oktober 2019   

foto
Reactie
Super leuke afwisselende wandeling. Mooi om het golvende landschap zo te zien. Wij liepen hem andersom, zodat we op driekwart heerlijk konden lunchen bij het Engelse Theehuis, echt een aanrader!
Door Joke, Piet en Renny

9 juni 2019   

foto
Reactie
Mooie route rondom Markelo. Ik was daar niet bekend maar heb het gevoel er nu goed van geproefd te hebben. Een buitenkansje was het fotograferen van een Koninginnenpage (zie foto) langs de Schipbeek. Afwisseling vlak en heuvelachtig.
Door Aad van Dorp

25 mei 2017   

Reactie
Op een warme Hemelvaartsdag deze prachtige route gelopen. Inderdaad, wat een verrassing. Lekker langs het water, waar de hondjes ook nog even kunnen pootje baden. Kopje koffie op het terras bij Café Vennebekken en het voelt als vakantie!
Door Lidy met hond Jaen

1 december 2016   

Reactie
We kozen de goed beschreven 16 km tocht. Hij voerde door een, inderdaad, mirakels mooi gebied. Gevallen herfstbladeren bemoeilijkten soms het vinden van de weg. Bij Effinks Koffiehuuske was het schemerdonker en de lichtschakelaar onvindbaar.
Door Annie en Ben van Lochem

12 maart 2016   

Reactie
Leuke afwisselende route. De wortelnotentaart in De Hoestinkhof is een echte aanrader!
Door Marleen

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"