Duivels Mooi

wandelroute - 16 km

Deze prachtige wandeling voert u door een fraai en rustig deel van Noord-Limburg.
De heuvelachtige route gaat door bos en langs vennetjes, zoals de Duivelskuil. U komt langs de ruïne van het kasteel Bleijenbeek en bij het bijzondere stilteplekje, de Paoterskapel. u loopt door het prachtige natuurgebied 't Quin. In het dal van de snelstromende Eckeltsche beek kunt u ijsvogels treffen. Als het dal van de Eckeltsche beek drassig is, kunt u met goede schoenen aan toch genieten van dit deel van de wandeling of de alternatieve route nemen. De route gaat voor 91% over onverharde paden.

Praktische informatie

Voordat u aan de wandeling begint of als u terugkomt kunt iets drinken of eten in diverse horeca gelegenheden in Afferden. Halverwege de route kunt u even van de route afwijken en naar Restaurant Bleijenbeek lopen, 363 dagen per jaar geopend. Het maakt onderdeel uit van een fraai aangelegde golfbaan.

Startpunt Duivels Mooi

Kerkplein Afferden
Mgr. Frederixplein 5
5851 AM Afferden

coördinaten: N51.63420 E6.00892
Met dank aan de routemaker(s) Joost Verbeek en Henk Kreeft en aan de controleur(s) Ellen Kreeft.

21 reacties

1 februari 2024   

foto
Reactie
Mooie afwisselende wandeling, langs beken, over heiden en door bossen en heuvels. De eerste km had ik mijn laarzen mee moeten nemen door het beekdal, dus al snel natte voeten, maar dat was te verwachten in dit jaargetijde.
Door Freek Jansen

29 november 2023   

foto
Reactie
Deze mooie, afwisselende route maakt ook op een grijze dag indruk. Bij Afferden moesten we helaas een stukje omlopen, omdat de beek buiten zijn oevers was getreden. Naast beken, liepen we door bos en hei met restjes sneeuw als slagroom op de taart.
Door Ellen Kreeft

1 mei 2022   

foto
Reactie
Vandaag deze, voor ons inmiddels 'klassieke' route, weer gelopen en wat blijft 'ie zijn naam eer aan doen. Een echte topper! Langs en in de Eckeltsche beek was het werk van bevers duidelijk zichtbaar.
Door Marien

15 januari 2022   

foto
Reactie
Vandaag was het mistig tijdens de wandeling, maar desondanks een prachtige tocht. Het dal langs de beek was erg drassig, maar gelukkig net geen natte voeten. Dank voor het maken van deze route.
Door Hélène

8 augustus 2021   

foto
Reactie
Het was de hoogste tijd om deze verduiveld mooie route weer eens te lopen, met bloeiende heide en heerlijke bramen onderweg. Wij zijn gestart bij punt 4 en hebben daar de Groene Streep en een stuk Broederbosch meegenomen: een mooie uitbreiding.
Door Marien

7 juni 2021   

Reactie
Geweldig mooie afwisselende route. Wij hebben hem tegen de richting gedaan, vanuit Afferden gestart.
Door Marjan en Annemieke

9 maart 2021   

foto
Reactie
Echt een topper deze wandeling. Helaas voor ons was het grasland in het dal van de Eckeltsche beek zo nat dat we het zelfs met hoge bergschoenen niet aandurfden. Klein stukje om gelopen via een dijk maar ondanks dat 5 sterren
Door Ruud

12 maart 2019   

foto
Reactie
Een geweldig mooie wandeling door de Maasduinen en langs de Eckeltse beek. Doordat de initiator Ida de Graaff de tocht een dag eerder met ons liep, hadden we lekker wandelweer. De bever was druk bezig geweest langs de beek. Joost Verbeek ook bedankt.
Door Ank de Graaff

26 februari 2019   

foto
Reactie
Van mij mag deze route Hemels mooi heten. Compliment voor de routemaker. Maar wat is dit een veelzijdige route door verschillende natuurgebieden.
Door Paul

27 mei 2018   

foto
Reactie
De route doet zijn naam eer aan! Heel afwisselend door prachtige natuur met vele mooie picknickbankjes.Bij het Pieterpad koffiehuisje van Wim en Anja is het heerlijk koffie drinken met versgebakken appelgebak. Aanrader!
Genoten van iedere kilometer.
Door Patricia

27 april 2018   

Reactie
Een koningswandeling op Koningsdag!
Mijn complimenten, perfecte wandeling, gelopen met garmin gps.
Alles klopte, zelfs de kleinste paadjes gevonden.
Door Cor Doets

14 januari 2018   

foto
Reactie
De wind was koud maar het zonnetje maakte veel goed. Het pad door de weilanden was niet te doen, te nat, daarom via de harde weg de route vervolgd. Is een pittige tocht door de hoogteverschillen onderweg maar zeker de moeite waard.
Door Mario en Hans

14 oktober 2017   

foto
Reactie
Vandaag deze duivels mooie route in een wandelpool meegelopen. Al prachtige herfstkleuren en de nodige paddenstoelen gezien, maar ook mooie vennen, illustere ruïne en kapelletje. Heerlijke pauze gehad in de tuin bij Anja en Wim. Cecile, Bedankt!!!
Door Peter en Tineke de Graaf

20 juli 2017   

foto
Reactie
Prachtige route, langs de Eckeltsche beek, over heidevelden, langs grote vennen en over stuifduinen, heel gevarieerd. En voor wie van bramen houdt, op de hele route blijf je plukken en eten. We hebben genoten.
Door Ellen, Jannie en Henk

5 april 2017   

foto
Reactie
Het is een duivels mooie route met goddelijke tekens: kapelletjes. En niet te vergeten de prachtige natuur met vennen, bloeiende bomen, meanderende beekjes en fluitende vogels! Een heerlijke pauzeplek bij Anja en Wim en je dag is volmaakt!!!
Door Peter en Tineke de Graaf

10 januari 2017   

foto
Reactie
Een enigszins aangepaste route gelopen met een pool georganiseerd door Rien. Het extra lusje langs het Esven, de restanten van een Maasarm, was bijzonder.
Het Quin, de Duvelskuul, de Maasduinen, de meanderende Eckeltse beek...., duivels mooi!
Door Joha

28 juni 2016   

foto
Reactie
Een spannende en zeer afwisselende route over de Maasduinen. Wij hadden te maken met de hoge waterstand en moesten soms wat creatief zijn om de route weer te vinden. Wat een mooi gebied en RUST.
Door Marion en Fred den Hertog

9 oktober 2015   

foto
Reactie
Prachtige, zeer afwisselende route en zeker voor herhaling vatbaar als de heide bloeit!
Door Marijke Klaren

9 oktober 2015   

foto
Reactie
Duivels mooi is een terechte benaming voor deze route. Prachtige heidevelden, paraboolduinen met vennen en alles in herfstkleuren. Op verschillende plaatsen liepen we over of langs de Eckeltsebeek, bijzonder fraai.
Door Henk Kreeft

4 juni 2015   

Reactie
Prachtige natuur om doorheen te wandelen. Een leuke en afwisselende route met open ruimtes en schaduwrijke bossen. Een echter aanrader !
Door Loes en Theo van den Dool

19 maart 2015   

Reactie
De naam en de beschrijving dekken de lading volledig. Het koffiehuisje halverwege was een gezellige pauzeplek met lekkere soep en gebak. Na de golfbanen waan je je soms alleen op de wereld, wat een rust! We komen zeker weer terug als de heide bloeit.
Door Toos Andriesse en Hester van Kempen

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"