Langs Water en Dijken

35 km

Startpunt

Parkeerterrein Havenkade
Havenkade
4311 BA Bruinisse

coördinaten: N51.66470 E4.09639

Introductie

Deze fietstocht start bij de Havenkade in het vissersdorp Bruinisse op Schouwen-Duiveland waar de mosselschepen liggen te wachten om uit te varen. De route geeft u een goed beeld van hoe de Zeeuwen al eeuwen lang leven met het water. Zowel om een inkomen te vergaren als de strijd tegen het water te voeren. Al fietsend langs de Oosterschelde, zowel binnen- en buitendijks, krijgt u imposante vergezichten te zien. U komt langs het Watersnoodmuseum waar de watersnoodramp van 1953 te bezichtigen is. De tocht voert tevens over dijken en door polderlandschappen waar nog een horizon te zien is.

Praktische informatie

Parkeren is op de Havenkade gratis.
U kunt gebruik maken van het toilet in het Watersnoodmuseum.
Met dank aan de routemaker(s) Ineke Visser en aan de controleur(s) Cees van Riel.

2 reacties

26 februari 2019   

foto
Reactie
Mooie route als de zon schijnt en er weinig wind is. Met weinig verkeer over de dijken maakt het de route nog mooier. We hebben erg genoten van het bijzondere landschap.
Door Cees van Riel

10 oktober 2017   

Reactie
Mooie fietstocht langs de contouren van Duiveland, maar ook door polderlandschap, langs verscheidene havens, waaronder die van Zijpe, waar tot 1988 een veerverbinding was met het vaste land. Ik ga deze route zeker nog een aantal keren fietsen.
Door Simon Romijn

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"