Lutterzand en Dinkel

14 km of 17 km

Startpunt

Paviljoen Lutterzand
Luttterzandweg 12
7587 LH De Lutte

coördinaten: N52.33160 E7.02597

Introductie

Tijdens deze wandeling zwerft u door het Lutterzand, een natuurmonument en recreatiegebied. Dit bosgebied tegen de Duitse grens wordt landschappelijk gekarakteriseerd door het grillige stroomdal van het riviertje de Dinkel.
Noordelijk van het Lutterzand wandelt u door boerenland langs mooie oude boerderijen naar Beuningen. Daar vandaan voert een smal dijkpad u terug over de oever van de meanderende beek naar natuurgebied Lutterzand en de landgoederen Lutterzand, Meuleman en Op den Heuvel. Na vele wilde slingers langs de steile wanden van de Dinkel bereikt u de gezellige terrassen van het Lutterzand.
De ingekorte route van 14 km gaat niet langs het noordelijk deel van de Dinkel.

Praktische informatie

De route is met het OV bereikbaar vanaf station Oldenzaal. Neem de bus richting Denekamp en stap uit bij halte Beuningen. Zie de aanlooproute van 1,3km boven de routebeschrijving.

Horeca is er bij het startpunt, Paviljoen Lutterzand, en halverwege in Beuningen bij Restaurant 't Sterrebos, op maandagen gesloten.
Met dank aan de routemaker(s) Hans Gouman en aan de controleur(s) Jeanot Appels.

4 reacties

12 maart 2023   

foto
Reactie
Ook in winterse sferen een mooie wandeling.
Door Marjet

19 oktober 2022   

foto
Reactie
Een wonderschone wandelroute met een gevarieerd aanbod van landschappen. Helaas ook wat asfalt, maar dat kan jammer genoeg niet anders.
Door Marion en Fred

15 oktober 2022   

foto
Reactie
Supermooie route 🤩 echt genoten! Het stuk over boerenland incl. boerenerven is voor een deel over asfalt, maar echt leuk. Nieuwsgierige koetjes kwamen op ons afgerend 😁 We hebben de korte route gewandeld. Aanrader. 🍄🍂🐮
Door Sonja

18 augustus 2022   

foto
Reactie
Een prachtige route vol variatie. Bos en boerenland, de Dinkel, zelfs heide en het schitterende Lutterzand. Echt genieten!
Door Janneke

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"