Bij Berkel en Twentekanaal

18 km

Startpunt

Dorpskerk in Almen
Dorpsstraat 36
7218 AH Almen

coördinaten: N52.15730 E6.30150

Introductie

Deze wandeling voert u langs de meanderende Berkel, het Afleidingskanaal, het overdadige Huize de Voorst, Huize den Dam, de monumentale sluizen bij Eefde, het Twentekanaal en het rustige Landgoed Oud Berkenroede. Onderweg zijn er genoeg plaatsen om even te genieten van de omgeving. Bij de sluizen van Eefde is het nu drukker dan ooit. Het is leuk om hier even te kijken naar het schutten van de schepen. Bij terugkomst in Almen kunt u nog even nagenieten bij De Hoofdige Boer.

Praktische informatie

Het startpunt is per bus bereikbaar; halte De Hoofdige Boer, Almen.

Vlak bij het startpunt ligt Landhotel De Hoofdige Boer, alle dagen open vanaf 8 uur.
Na ruim 9km komt u in Eefde vrijwel langs Restaurant De Sluis, geopend op di t/m zo vanaf 11 uur.
Even verder passeert u Camping Het Waldhoorn, tussen 1 april en 31 oktober open van 11 tot 18 uur. Daarbuiten alleen koffie bij de receptie als deze open is.

Na het landgoed Oud Berkenroede komt er een stukje met een steile klim. Er is een alternatief opgenomen waarmeer u deze klim kunt vermijden. Gps'ers volgen 'Alt Berkel'.
Met dank aan de routemaker(s) Peter de Graaf en Tineke de Graaf en aan de controleur(s) Peter de Graaf.

6 reacties

28 december 2022   

foto
Reactie
We liepen de wandeling met miezerweer en wind. Hierdoor was het heerlijk rustig langs de Berkel en het Twentekanaal. Veel water en drassige oevers. Genoten van de vergezichten, watervogels, rust en de horeca bij de Sluis van Eefde. Aanrader!
Door Evert Jan

28 mei 2022   

Reactie
Vandaag deze prachtige tocht gelopen. Het was zeker genieten onderweg. Vooral de route langs de Berkel is erg mooi. Het was ook leuk om om bij de sluizen een kijkje te nemen. Routemakers en controleur bedankt voor het uitzetten van deze route.
Door Familie Arts

26 mei 2022   

foto
Reactie
Mooie route om het waterrijke gebied ten oosten van Zutphen te ontdekken. Als het langs het Twentekanaal wat saai dreigt te worden, word je over een mooi wandelpad of door een bossage geleid. Het pad langs de meanderende Berkel is geweldig mooi.
Door Marien

10 juni 2018   

foto
Reactie
Een mooie route langs de meanderende Berkel, langs historische landhuizen en door typisch Achterhoekse landerijen. Alleen het stuk langs het sluizencomplex in het Twentekanaal is nu tijdens de bouwwerkzaamheden aan de nieuwe sluis saai en lelijk.
Door Ellen en Henk

6 mei 2018   

Reactie
Het was weer een geweldige zonnige wandeling langs de Berkel met al zijn weidevogels en langs de buitenplaatsen. Ook was de bouw van de sluis leuk om te zien.
Door Joke en Ben Hogendoorn

17 december 2017   

foto
Reactie
Op een zonnige decemberdag liepen we deze prachtige, gevarieerde route. Wat is het mooi geworden bij de Berkel, die nu weer fraai door het landschap slingert. Ook de rest van de route is mooi hoor, ergens tussen de 4 en 5 sterren. Mag dat ook?
Door Marcel en Janneke

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"