De Gaper

fietsroute - 33 km

De Gaper leidt u door een mooi stuk van Midden Brabant rond het oude dorp Hilvarenbeek. De route gaat door een drietal landgoederen. U fietst langs oude boerderijen, door bos en hei, langs beken en fraaie vennen. U komt op plekken ver van de bewoonde wereld waar het nog echt stil is. Vooral bij het krieken van de dag, als de natuur ontwaakt en gaapt, is de kans groot dat u oog in oog komt te staan met een ree of ander wild. In de omgeving van het dorp Esbeek kunt u zich bovendien 'vergapen' aan verrassende kunstwerken geïnspireerd door Andreas Schotel.
Er is volop horeca onderweg, maar met name in het centrum van Hilvarenbeek kunt u heerlijk genieten op een van de vele terrasjes.

Praktische informatie

In Hilvarenbeek vindt u ongetwijfeld wel ergens een parkeerplaats niet ver van Herberg Sint Petrus, het startpunt bij de grote kerk in het centrum. Ongeveer 7 km van de tocht gaat over zandwegen en bospaden. Die kunnen hier en daar wat mul of modderig zijn. Maar over het algemeen zijn ze goed berijdbaar en weegt de schoonheid van de natuur op tegen het eventuele 'ongemak' .

Startpunt De Gaper

Herberg Sint Petrus
Gelderstraat 1
5081 AA Hilvarenbeek

coördinaten: N51.48500 E5.13667
Met dank aan de routemaker(s) Jan van der Sman en aan de controleur(s) Annemiek Wilmink.

3 reacties

5 september 2021   

foto
Reactie
Een verrassende route over slingerend dreven en smalle bos en heide paadjes. Over de paadjes van de Aalst heide zijn we gaan lopen zodat we meer konden genieten van de paarse gloed over de heide. Al met al weer een heerlijke middag.
Door Elfra

6 mei 2017   

Reactie
Prachtige route in de natuur.
Soms wat mulle zandpaden maar dat mag de pret niet drukken.
Door Hans en Tijn

22 mei 2015   

Reactie
Een tocht zeer verrassend met een groot gedeelte door de echte natuur. Soms was de weg wel wat zanderig, maar geen probleem even een klein stukje lopen en dan weer verder. We hebben genoten.
Door Marian en Albert

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"