Rond de Reest

fietsroute - 43 km

Het meanderende riviertje de Reest ligt op de grens van Drenthe en Overijssel. Door het vlakke land in de omgeving ervan is het heerlijk fietsen over de rustige landweggetjes en fietspaden, waarvan één met zelfs een ‘kissing brug’. Het landschap is gevarieerd, wat bos, heide, houtwallen, karakteristieke boerderijen en molen De Star passeren de revue. In Balkbrug komt u langs de Ommerschans, ooit een oud verdedigingswerk (1628-1899). Tijdens de periode van Maatschappij van Weldadigheid (1818-1888) zijn daar op de infrastructuur gebouwen neergezet.
De tocht start in het veendorp Dedemsvaart, bekend van Baron van Dedem, de monumentale kalkovens en unieke gashouder (op een terrein) en de tuinen van Mien Ruys. In het Bezoekerscentrum De Wheem in Oud-Avereest vindt u informatie over het Reestdal.

Praktische informatie

In Dedemsvaart vindt u horeca onder andere Grandcafé 't Dorp, dagelijks vanaf 10 uur open.
Bij Brasserie de Boerderij op het terrein van Camping Si-Es-An. U passeert Rustpunten daarvan ziet u ter plekke of ze open zijn.
De Tuinen Mien Ruys liggen bijna aan de route. Ze zijn van begin april tot eind oktober te bezoeken.
De route gaat langs Molen de Star en Bezoekerscentrum De Wheem.

Startpunt Rond de Reest

Carpool Dedemsvaart
Noord Stegeren 2
7701 RT Dedemsvaart

coördinaten: N52.60850 E6.45844
Met dank aan de routemaker(s) Tineke Poortman en aan de controleur(s) Arie van Vuuren.

4 reacties

18 oktober 2021   

Reactie
Mooie route met verrassende doorsteekjes. Deze route volgt niet overal de fietsknooppunten. Daardoor kom je langs mooie plekjes bij de Reest. Ik maakte gebruik van het GPX bestand in TopoGPS op mijn telefoon.
Door Jos Vink

3 augustus 2021   

foto
Reactie
Een mooie omgeving om te fietsen. Hier en daar wel een iets minder stuk. Maar de drie leuke paden die in de tocht zitten maken dat weer helemaal goed.
Door Mieke

7 juli 2020   

foto
Reactie
Mooie afwisselende route met veel informatie en ook voldoende bankjes onderweg om van de omgeving te genieten. Lekker de ruimte om te fietsen met af en toe een spannend paadje.
Door Lenny en Hans Beumer

2 juni 2018   

foto
Reactie
Voor elk wat wils zou je deze route kunnen noemen. Zeer afwisselend landschap en ook hele goede wegen en fietspaden in dit mooie gebied.
Door Jan en Janny Winters

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"