Op de Vlakte

19 km

Startpunt

Grand Café Kruller
Dorpsstraat 19
6731 AS Otterlo

coördinaten: N52.10160 E5.77351

Introductie

Op de vlakte is een boeiende lijnwandeling van Otterlo naar Ede. U trekt door bossen, zandverstuivingen, een landbouwenclave en woeste heidevelden. U wandelt door een groot en indrukwekkend natuurgebied met rust en stilte. Op veel plaatsen komt u helemaal niemand meer tegen, maar kunt u onverwacht grofwild verrassen als wilde zwijnen, edelherten, damherten en reeën.

Praktische informatie

Otterlo is bereikbaar per bus. Van het station Ede Wageningen rijden snelbusdiensten (lijn108) die u er in een klein kwartiertje brengen.

Na ongeveer 14 km is er één pauzemogelijkheid in het Natuurcentrum Veluwe. Verder komt u geen horeca tegen. Neem dus voldoende eten en drinken mee voor deze lange pittige dagwandeling.

Let op! Door de aanleg van een fietstunnel is er voor het laatste deel van de route door de Sysselt vanaf nummer 8 een omleiding die is ingetekend in het routekaartje C. U wandelt zo over het kazerneterrein naar het station Ede-Wageningen.
Met dank aan de routemaker(s) Peter Werkhoven en aan de controleur(s) Fred Muller.

6 reacties

21 februari 2023   

foto
Reactie
Heerlijke wandeling van Otterlo naar Ede. We hadden een wat nevelige miezerige dag met weinig wind. Veel vogels. Genoten van de Zanding en het Mosselse Zand, Eder en Ginkelse heide. Ook de verschillende bossen en grote beuken erg mooi! Loop hem!
Door Evert Jan

14 juni 2022   

Reactie
Prachtige wandeling over bos hei en zandverstuivingen over vaak spannende, smalle paadjes die alleen de kenner kan vinden. Regelmatig buffelen door mul zand.
Door Fred Muller

18 juni 2020   

foto
Reactie
Heerlijke wandeling vaak over spannende bospaadjes, nauwelijks asfalt of geluid van auto's. Je loopt over open vlaktes en door mooie bossen, heel afwisselend. En je eindigt bijna midden in Ede zonder het idee te hebben door het dorp te lopen.
Door Guus van Boven

28 oktober 2018   

foto
Reactie
Van begin tot einde hebben we genoten van deze kleurrijke herfstwandeling. De zon hielp mee en zorgde voor weidse uitzichten over de heide en de zandvlaktes. In het begin, na Otterlo, moet je goed opletten, verdwalen kan je zo maar overkomen.
Door Ruud Silvester en Marja Florissen

24 april 2017   

foto
Reactie
Een prachtige route dwars door schitterende stuifzandgebieden en heide en weidse zanden. Heeft in elk jaargetijde een ander gezicht. Het eerste deel van de route is pittig.
Foto na punt 2 "Kunstwerk of pauzeplek"
Door Walter Diks en Johan Leidekker

17 maart 2016   

Reactie
Prachtige wandeling, één en al schoonheid, rust en afwisseling. We hebben enorm genoten op deze zonnige rustige donderdag in maart.
Door Lieke

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"