Tussen Wad en Wierdijk

wandelroute - 14 km

Wieringen is een prachtig voormalig eiland dat met een machtige dijk aan de Waddenzee grenst. Aan de landzijde is er de bescheiden maar eeuwenoude wierdijk, die zich traag door het groene landschap slingert. Dorpen, buurtschappen en gehuchtjes zijn met elkaar verbonden door smalle, rustige weggetjes, hier en daar omzoomd door karakteristieke meidoornhagen die in de meimaand in bloei staan. Het is een verrassend glooiend, open landschap met mooie vergezichten en typische Wieringer boerderijen. Deze wandeling over het oostelijk gedeelte van Wieringen laat u van die aspecten genieten; ook passeert u enkele buitendijkse natuurgebieden.

Praktische informatie

De route is per bus te bereiken: halte busstation Den Oever.

Op uw wandeling komt u langs het Viking Informatie Centrum. Dit is vanaf 18 maart tot en met 30 november 2020 iedere wo, za en zo van 12 - 16 uur geopend.
Het Wieringer Eilandmuseum Jan Lont ligt op slechts 100m van de route (Stroeërweg 39). Van 1 november tot 1 april geopend op za en zo van 13 - 16 uur. Vanaf 1 april tot november wo t/m zo open van 13 - 17 uur, behalve op ma. In de entreeprijs is een consumptie inbegrepen.
Wilt u deze musea bezoeken, check vooraf de actuele openingstijden.

Restaurant De Zingende Wielen is dagelijks geopend vanaf 6 uur. Op za en zo vanaf 8 uur. Restaurant Basalt bij de Haven in Den Oever is dagelijks geopend vanaf 11 – 14 uur. Op za en zo van 11 – 21 uur.

De wandeling is voor een derde onverhard. De meest geschikte periode voor een landelijke wandeling als deze is van half april tot november. U geniet meer op een vrij zonnige dag!

Startpunt Tussen Wad en Wierdijk

P De Zingende Wielen
Akkerweg 39
1779 GJ Den Oever

coördinaten: N52.92437 E5.01821
Met dank aan de routemaker(s) Wiebe de Bruin en aan de controleur(s) Piet Laan en Tiny Laan.

3 reacties

20 oktober 2019   

foto
Reactie
Heerlijke wandeling langs de haven en het wad. Veel vogels gezien en gehoord en mooie paddenstoelen gezien. Je ervaart nog het Waddeneiland.
Door Ank de Graaff

7 februari 2018   

foto
Reactie
Het was een prachtige, zonnige winterdag om deze route te wandelen. Vooral het wad zag er schitterend uit. Het schuim was nog net een beetje bevroren en met die zon er op heel mooi!
Door Mieke Timmer

5 mei 2016   

foto
Reactie
Zon, zee, water, huisje, boompje, beestje. Dit alles was aanwezig op deze mooie route. Veel variatie, beetje avontuurlijk en vooral mooi.
Door Tineke Fieggen

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"