Grenzeloos...

fietsroute - 31 km of 48 km

De Pannekoekenbakker ligt in het hartje van Baarle-Nassau. Of is het Baarle-Hertog, de Belgische enclave waarvan de grens dwars door straten en huizen heen loopt. Strepen en kruisjes op de grond geven de grens aan. En aan de huisnummers kunt u zien of u in Nederland bent of in België. Wat dat allemaal voor merkwaardige consequenties heeft, weten ze u bij de Pannekoekenbakker ongetwijfeld haarfijn te vertellen. Het dorp is in ieder geval 'grenzeloos' populair.
De fietsroute Grenzeloos maakt volop gebruik van de vele fietspaden in de omgeving. Met een grote boog fietst u dwars door bossen, weidegebieden en heidevelden. Heel bijzonder zijn het lange fietspad langs de rivier de Mark en de route door de vier landgoederen. De 'snelfietsroute' door het Chaamse Bos en het 'Bels Lijntje' brengen u terug naar het beginpunt.

Praktische informatie

Er is volop horeca onderweg. Halverwege komt u langs uitspanning De Fazant in Ulvenhout, alle dagen geopend vanaf 10 uur.
Rijdt u de lange route, dan kunt u na bijna 20km desgewenst een fraai maar hobbelig en soms wat modderig deel van 5km door Luchtenburg, Honsdonk en Valkenberg vermijden; gps'ers volgen AltGrenzeloos. De tocht wordt hierdoor 3,5km korter.

Startpunt Grenzeloos...

De Pannekoekenbakker
Singel 16
5111 CD Baarle-Nassau

coördinaten: N51.44310 E4.93060
Met dank aan de routemaker(s) Jan van der Sman en aan de controleur(s) Annemiek Wilmink.

4 reacties

17 april 2022   

Reactie
Wat een schitterende route!! Het kan niet maar anders had deze route wat mij betreft 6 sterren gekregen. Natuurlijk hadden we het weer en het seizoen mee. Maar ook dan blijft deze route een aanrader!! Genieten dus!!
Alle lof aan Jan van der Sman!
Door Jan Hoogvliet

10 augustus 2019   

Reactie
Op 10 augustus deze route gefietst met een heerlijk zonnetje en behoorlijk wat wind zodat het niet te warm was. Ideaal fietsweer. Schitterende route. Heerlijke fietspaadjes door het bos. Baarle-Nassau is ook leuk om te bekijken. Wij hebben genoten!
Door JvG

15 oktober 2016   

Reactie
Prachtige route!
Door Jaap

10 oktober 2015   

foto
Reactie
Deze route biedt precies zoveel afwisseling als de introductie belooft. Mee met de routemaker gaf de route bovendien extra glans vanwege de verhalen over streek en plaatsjes. Tip: neem vooral ook een kijkje in Meersel-Dreef!
Door Mirjam Aarsman

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"