Het Groene Hart is goud waard

18 km

Startpunt

Bistro de Liefhebber
Van Teylingenweg 49
3471 GC Kamerik

coördinaten: N52.11160 E4.89423

Introductie

U wandelt door open veenweidelandschap en op enkele delen van het traject dwars door het boerenland.

Nationaal Landschap Groene Hart is het open gebleven veenweidegebied van weilanden en slootjes, midden in de drukke Randstad. Hier heerst de serene rust, staat het water hoog in de slootjes, kunt u ver kijken en staan de koeien nog stil in de wei te dromen. Een uniek en idyllisch gebied met prachtige geometrische patronen van slootjes en weilanden, een kerktoren aan de horizon en witte zwanen die op het water drijven. Grutto, kievit en scholekster buitelen door het luchtruim. Het Groene Hart dat is Puur Genieten!

Praktische informatie

In verband met het broedseizoen kan de route in de periode 1 maart tot 15 juni niet gewandeld worden.

Nabij het startpunt is parkeergelegenheid, onder andere bij de kerk aan de Kerkstraat. Kijk op zondag even verderop langs Meent. U kunt vanaf NS station Woerden de route halverwege oppakken.

De meest geschikte periode voor deze landelijke wandeling met een aantal weilandtrajecten is vanaf einde broedseizoen/15 juni tot november. U geniet meer op een wat zonnige dag! De wat avontuurlijke route gaat in het begin over een wat ongebaande houtkade. Houd rekening met lastige vliegen die in het gebladerte schuilen. Een sfeervol 5 km lang jaagpad langs de Oude Rijn voert u naar Woerden. Vanaf de overzijde van de Oude Rijn kan bij bepaalde windrichtingen wat verkeersgeluid te horen zijn.Tegen het einde van de wandeling loopt u zo’n 2,5 km door de weilanden, daar kunt u soms een koe op uw pad aantreffen. Avontuurlijke loopbruggetjes zorgen voor de verbinding tussen de weilandpercelen. In verband met bedauwd gras en zompige perceelranden verdient het aanbeveling hoge wandelschoenen te dragen.

Bij Bistro de Liefhebber kunt u terecht voor een drankje en een hapje. Voor de treinreiziger kan Café-petit restaurant Victoria, Stationsweg 14 in Woerden een plek zijn om nog even te verpozen. Kijk voor de openingstijden van de horecagelegenheden op de site.
Met dank aan de routemaker(s) Wiebe de Bruin en aan de controleur(s) Ellen Kreeft.

6 reacties

19 november 2023   

foto
Reactie
Wat een mooie, afwisselende route. Prachtige Hollandse luchten boven zompige weilanden, waarin ganzen, zwanen, ooievaars en een haas rond liepen. Lekker uitgewaaid vandaag.
Door Ellen Kreeft

26 september 2021   

foto
Reactie
Mooie route met spannende smalle paadjes.
Door P. Revier

30 mei 2021   

foto
Reactie
Heerlijk route door het groene hart van Nederland, met mooie eenmanspaadjes, daar houden wij van. Dank je wel.
Door Hans en Els

2 maart 2021   

Reactie
Op een mooie zonnige voorjaarsdag deze prachtige wandeling gelopen.
Afwisselende route door de prachtige natuur van het Groene Hart.
Door Jan en Lucie

29 oktober 2019   

foto
Reactie
Op deze prachtige zonnige dag is de route wel 4 sterren waard. Veel vogels, koeien, schapen en zelfs hazen gezien. En een leuk pontje. Hollandser kan het bijna niet.
Door Hans Beumer

30 oktober 2017   

foto
Reactie
Een gevarieerde route: mooie parken en groene weilanden, mooie vergezichten, interessante weetjes, zichtbaar in het veld. Avontuurlijk overzet veertje. Goede tip: kies een zonnige dag!
Door Anne

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"