Rondom de Meinweg

wandelroute - 11 km of 17 km

Rondom de Meinweg is een prachtige afwisselende wandeling door het glooiende en vennenrijke Nationaal Park De Meinweg. Cultuur en natuur zijn hier in de loop van de eeuwen nauw met elkaar verweven geraakt. Onderweg kunt u een adder of schaapherder tegenkomen. Bierliefhebbers zullen zien dat de gagel het goed doet in deze streek.

Praktische informatie

De route is bereikbaar per bus vanaf station Roermond, uitstaphalte Herkenbosch - Meinweg.
Zie voor openingstijden van horeca aan de start: De Boshut.
Na circa 4km kunt u kiezen voor horeca, voor openingstijden zie: De Venhof.

Startpunt Rondom de Meinweg

Bezoekerscentrum De Meinweg
Meinweg 2
6075 NA Herkenbosch

coördinaten: N51.15613 E6.08498
Met dank aan de routemaker(s) Wimke Heisen en aan de controleur(s) Marlies Vringer.

18 reacties

26 augustus 2023   

foto
Reactie
Met de heide nu vol in bloei deze route gelopen. Onderweg prachtige vergezichten, schaapskuddes, waterlelies en mooie vals platte paden. Op het eind heerlijk gegeten bij de Boshut.
Door Joost en Marlies

2 juni 2023   

foto
Reactie
In één woord een prachtige afwisselende route. Van de bosbrand was weinig meer te zien. De natuur heeft zich goed hersteld. Enige zichtbare waren 15 omgevallen wit uitgeslagen bomen en op de paden waar het zand weg was zag je zwarte roet op de ondergrond.
Door Marlies

4 mei 2022   

foto
Reactie
Mooie leerzame wandeling in dit Nationaal Park samen met natuurkenner Roel. Ik schrijf altijd een verslag (met foto's) van mijn dagtochten. Voor de liefhebber: https://www.jansiemonsma.nl/452424961
Door Jan Siemonsma

23 september 2021   

Reactie
Ik heb de lange afstand gelopen.
Het is nog steeds een mooie route door bos en heide met mooie vennen.
De sporen van de brand in 2020 zijn gelukkig bijna niet meer zichtbaar en door de regen van het afgelopen jaar zijn de vennen weer op peil.
Door Theo Wilbers

11 september 2021   

Reactie
Korte route gelopen. Mooie route, afwisselend divers bos en meer open. Vond het deel wat door brand verwoest is geweest erg mooi. Goed hersteld met mooi contrast van de verbrande bomen en het groen.
Door Ellen

28 maart 2021   

foto
Reactie
Mooie afwisselende route met goed begaanbare wandelpaden. Veel mooi gelegen bankjes onderweg voor een pauzestop. Bij bezoekerscentrum De Meinweg ook nu in coronatijd koffie to go.
Door Patricia de Gruiter

4 april 2020   

Reactie
Fijne wandeling, volledig onverhard. Alles komt in bloei. Korte versie gedaan omdat helaas alle horeca gesloten is. Volgende keer de lange, mét horeca-stop.
Door Mieke

22 februari 2020   

Reactie
Een heel mooie route, van begin tot eind. Zelfs als je deze route loopt in februari en de natuur nog moet ontluiken, is het genieten.
Door Adrie Scholten en Marian Lubbers

13 februari 2020   

Reactie
Prachtige route door bos heide en vennen.
Door Theo Wilbers en Huub Dieteren

22 juli 2019   

Reactie
Een goed beschreven route met voldoende bankjes en koffieadresjes. Een aanrader voor wie van heuvelachtig bos, heide, vennen en manshoge varens houdt. Ondanks de hitte hebben wij genoten.
Door Annie en Ben van Lochem

6 juni 2018   

Reactie
Voor deze werkelijk schitterende wandeling schieten gebruikelijke woorden en superlatieven hiervan tekort. Ga de route zelf lopen!
Door Loes en Theo van den Dool

18 april 2018   

Reactie
De route is geweldig!
Door Diny Heuvelmans

20 april 2017   

foto
Reactie
Samen met mijn vrouw deze mooie route gelopen. Van begin tot eind gaat deze route door een prachtig landschap met mooie vennen, Vooral het smalle paadje langs de Duitse grens springt eruit. Een grote pluim voor de routemaker / controleur.
Door Fam. M.F. Sinke

6 augustus 2016   

foto
Reactie
Hele mooie afwisselende route!! Mooie vennen met bloeiende waterlelies, en mooie bloeiende heidevelden. Een echte aanrader voor een natuurliefhebber.
Door Nico Sniekers

28 augustus 2015   

foto
Reactie
Doordat de heide in bloei staat was dit echt een bijzonder mooie wandeling, echter ook zonder de bloeiende heide ben ik ervan overtuigd dat dit een aanrader is. Vooral het stuk wat je loopt over een eenmanspaadje naar het Elfenmeer is prachtig.
Door Nicole

20 augustus 2015   

foto
Reactie
We hebben de inkorting gewandeld. Mooie afwisseling van zon en schaduw en hoog en laag op deze zonnige 27-gradendag. De Meinweg is terecht nationaal park. Geluksmomentje bij De Boshut.
Door Liesbeth en Freek

29 juli 2015   

Reactie
Verrassend mooie route. Bossen met eikenbomen, heidevlaktes en vennen vol met waterlelies. Koffie met groot stuk vlaai bij de Venhof en een drankje op het terras van het mooie natuurcentrum. Aan te bevelen!
Door Rina en Jac

27 april 2015   

foto
Reactie
Dacht even: verkeerde route na 1km bloembollenvelden! In het Nationaal Park kan je naar hartenlust wandelen. Dwalen door bossen en struinen over de glooiende heidevelden met de talloze vennen en poelen. Er zijn zelfs kunstwerken van hout. Mooi route!
Door Lenie Damsma

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"