Dellen en Klippen

17 km

Startpunt

Hotel-Restaurant Epe-Zwolle
Dellenweg 115
8161 PW Epe

coördinaten: N52.37370 E5.97596

Introductie

Over de uitgestrekte hei van de Renderklippen brengt deze wandeling u via een intiem vennetje naar landgoed de Dellen met zijn prachtige parkbossen, ooit aangeduid als ‘terrein van vermaak en vertier’. U geniet van een afwisselend landschap van bos en heide, beklimt een uitkijktoren voor een prachtig uitzicht en ontdekt een verborgen graf. Het grootste gedeelte van de wandeling gaat over onverharde bospaden.

Praktische informatie

U kunt uw auto gratis parkeren op zowel het terrein van het hotel als op de parkeerplaatsen naast en achter het hertenkamp.

Het startpunt is Hotel Restaurant Epe-Zwolle , alle dagen open vanaf 8 uur.
Na ruim 5km komt u langs De Ossenstal.
Openingstijden: maart t/m oktober alle dagen vanaf 10 uur.
November t/m februari: di-vr vanaf 11 uur, za-zo: vanaf 10 uur.
Uitspanning De Schaapskooi kunt u na 14km bezoeken. De openingstijden variëren sterk per seizoen. Meestal is deze horeca echter april t/m september op wo t/m zo en oktober t/m maart op za en zo geopend vanaf 11 uur. Bij slecht weer helaas altijd gesloten.

Het eerste en laatste deel van deze wandeling gaat over de uitgestrekte hei van de Renderklippen. Hier mag uw hond los lopen. Er zijn natuurlijk meer hondenbaasjes die dit weten en met mooi weer kan het op deze 2km gezellig druk zijn.
Met dank aan de routemaker(s) Kees en Hanneke Nipius en aan de controleur(s) Fred Muller.

10 reacties

6 december 2021   

foto
Reactie
Gelopen met mistig weer. Fantastische wandeling met rust en ruimte. Mooi bos en heide, vennen en schaapskudde. Ga hem lopen, aanrader!!
Door Evert Jan

30 april 2021   

Reactie
Fraaie route met een afwisseling van diverse soorten bos en een prachtige route over de heide. Leuke highlights zoals het pluizenmeertje en de schaapskudde.
Door Fred Muller

4 september 2020   

Reactie
Een prachtige goed beschreven route erg afwisselend. De moeite waard.
Door Tjarda

25 juli 2020   

foto
Reactie
Vandaag met af en toe wat lichte regen deze prachtige wandeling gelopen. Je kon het bos ruiken. En de heide bloeide al op sommige plekken. Bosbessen kon je ook al plukken. Kortom het was genieten. Op de foto de vroegere botenvijver.
Door Lenny en Hans Beumer

6 december 2018   

foto
Reactie
Wat een prachtig wandelgebied! Allemaal heel mooi, maar het hoge pad bij de Renderklippen overtreft alles. Daar was het te somber voor een foto, daarom een foto van een bospaadje.
Door Mieke

3 oktober 2018   

foto
Reactie
Een mooie wandeling over een minder bekend stuk Veluwe. Meerder mooie uitzichtpunten en veel afwisseling. Weer genieten.
Door Marion en Fred

17 juni 2018   

Reactie
Mooie route die ik al meerdere keren gelopen heb.
Door Saskia

10 juni 2016   

Reactie
Een hele mooie wandelroute door prachtige stukken van de Noord Veluwe. Afwisselend bos en heide en prachtige doorkijkjes met kans op wildtreffers.
Door Marion en Fred den Hertog

30 juli 2015   

Reactie
Heerlijk genoten van een prachtig stuk natuur. Heidevelden zijn toch zo mooi en de route over de Renderklippen met de prachtige luchten erboven was enorm !
Door Loes en Theo van den Dool

21 mei 2015   

foto
Reactie
Heerlijk gewandeld over heideveld en heideveldjes, door bos en langs vennen. De route gaat over kleine paadjes die zich door het bos en over de hei slingeren. Even iets drinken achteraf kan ook als de kiosk gesloten is. Heerde is vlakbij.
Door Henk Kreeft

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"