Tussen Zwart en Wit

20 km

Startpunt

Parkeerplaats a/d Schans
Schans 30
5944 AG Arcen

coördinaten: N51.47222 E6.18088

Introductie

Een afwisselende wandeling die u langs de Lingsforterbeek en via bossen op stuifzandgronden van landgoed Arcen naar het gebied tussen Rijn en Maas voert. U wandelt langs de rand van dit zogenaamde Hoogterras en de Straelensche Broek, een oude Maasarm.
In Duitsland wisselen onverharde paden en verkeersluwe weggetjes elkaar af door dun bevolkt agrarisch gebied.
Ongeveer halverwege de route vindt u op de grensovergang horeca. Op de terugtocht maakt u kennis met cultuurlandschap Vreewater, al vrij snel gevolgd door stuifzandheuvels en de prachtige Ravenvennen. Na de laatste kilometers langs onder andere de Valkenbergvennen en de Maas kunt u aan het eind van de wandeling nog nagenieten in Arcen, een oud vestingstadje, waar voldoende horeca is.

Praktische informatie

De route is bereikbaar per bus vanuit Venlo of Nijmegen, uitstaphalte Maasstraat / Koestraat.

Voor GPS bezitters volstaat voor deze wandeling de kaart van OpenFietsMap Benelux.

Ongeveer 250m na de start kunt u op de hoek van de Koestraat terecht voor koffie. Voor openingstijden zie: Lunchroom 't Zoete Genot .
Halverwege de wandeling is er horeca Jagersrust.
Met dank aan de routemaker(s) Wimke Heisen en aan de controleur(s) Theo Wilbers.

9 reacties

6 augustus 2022   

foto
Reactie
Een hele mooie afwisselende route door dit grensgebied! Helaas stond er nog maar weinig water in de Ravenvennen, maar de heide begon al aardig te bloeien en er waren volop bramen om van te smullen. En veel mooie landschappen gezien.
Door Marien

24 april 2022   

foto
Reactie
Het was een mooie afwisselende wandeling, veel door de natuur met al het verse groen aan de bomen en heel veel vlinders onderweg. Het was ook prachtig weer.
Door Gery

26 maart 2022   

foto
Reactie
Met stralend weer hebben we deze erg mooie en zeer afwisselende GPS route met 6 personen gelopen! De inleiding geeft een goed beeld van wat je te wachten staat. Onderweg en in Arcen was de horeca prima. Het was echt een fijne en gezellige wandeldag.
Door Netty e.a.

22 januari 2022   

foto
Reactie
Een prachtig mooie afwisselende wandelroute! Zeker de moeite waard in álle seizoenen! Hier en daar wat drassig.
Een tip om bij de eerste afdaling zwarte berg je wandelstokken te gebruiken! De route is zeer goed beschreven!
Door Gonnie Wijnands

22 januari 2022   

Reactie
De beschrijving van de route nodigde direct uit om deze te gaan verkennen. Het blijkt een afwisselend-veelzijdig mooi wandelgebied te zijn, ook geschikt om in elk seizoen te gaan beleven!!
Door Willie Jacobs

13 mei 2019   

Reactie
Bijzonder mooie en leuke route. Een enkel stukje met name in Duitsland was wat saaier met een lang recht stuk. Maar het heeft onze pret niet bedorven. Met GPS op de telefoon probleemloos gelopen. Af en toe pittig, maar zeer de moeite waard.
Door Mart en Adri

25 december 2017   

foto
Reactie
Uitblinker van de route was de Maasduinen met al zijn vennen. Veel slibberige paden gepasseerd. 20 km was een hele uitdaging maar toch behaald ondanks dat de horeca gesloten was onderweg.
Door Mario en Hans

24 december 2016   

Reactie
Prachtige route en zeer goed beschreven.
Door Paul Strijbosch

5 november 2015   

Reactie
Zoals in de introductie vermeld staat, betreft het een afwisselende route met bossen, vennen en agrarisch gebied. Echt de moeite waard.
Door Theo Wilbers en Huub Dieteren

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"