Herikerberg en meer

12 km of 16 km

Startpunt

Herberg de Pot
Potdijk 9
7475 SL Markelo

coördinaten: N52.24280 E6.50913

Introductie

Herikerberg en meer is een gevarieerde wandeling bij Markelo, aan de rand van Twente. Via de rand van het dorp wandelt u naar De Hulpe, een van de vijf heuvels rond Markelo. U kunt hier uitkijken over het weidse land van de Stokkummer Es. Daarna komt u op de Herikerberg, waar u voornamelijk bossen vindt. Maar u loopt ook langs de bosrand, waar u kunt genieten van mooie vergezichten. De route komt langs oude leemkuilen, een locomotief en een Belvedère. Wie de tocht niet inkort passeert op de Stokkummer Es een onderduikershol.
Strijk na afloop van de wandeling nog even neer bij de sfeervolle Herberg de Pot.

Praktische informatie

In de omgeving van Herberg de Pot is ruime parkeergelegenheid.
De route is ook bereikbaar per bus. Stap uit bij halte Markelo, De Koekoek.

Voor de openingstijden van Herberg de Pot raadpleegt u de website.
Direct aan de route is geen horeca, wel vindt u circa 300m van de route Tichelmuseum en theeschenkerij Rohaan. U kunt op twee plaatsen besluiten een heen-en-weertje naar deze theeschenkerij te maken.

Let op: aan de rand van de Herikerberg ligt een motorcrossbaan, waar jaarlijks enkele wedstrijden worden georganiseerd. U kunt/wilt hier dan niet wandelen. Check vooraf of er wedstrijden zijn op: www.motorcrossmarkelo.nl.
Met dank aan de routemaker(s) Janneke van de Bunt en aan de controleur(s) Lidy Noorman.

5 reacties

26 maart 2023   

foto
Reactie
Wat een mooie route, prima in 2 delen te lopen als 16 km te ver is. Onderweg twee keer een ree tegen gekomen, hoe bijzonder. Hondje was mee en dat is goed te doen, mits aangelijnd natuurlijk.
Door Lidy met meisje Maes

9 september 2022   

foto
Reactie
Het is fijn wandelen in de glooiende omgeving van Markelo. Vanaf hotel Herikerberg konden wij de route snel oppakken. Daardoor liepen we eerst vooral door bos. Bij Markelo over en langs open gebied.
Door Mieke

5 juni 2022   

foto
Reactie
Tijdens een wandel - fietsweek verschillende tochten van de site gebruikt. Deze dag een leuke en zeer afwisselende wandeling bij Markelo. In de bossen spannende paadjes en door de grasvelden weidse uitzichten. Heerlijk gewandeld.
Door Afra

4 september 2021   

foto
Reactie
Het is fijn wandelen in en bij Markelo. Een gevarieerde tocht, bos, hei, leuke paadjes, prachtige vergezichten en mooie bloemen. Bij de leemkuilen een heuse paardenrally gezien. Echt genoten van de tocht bij mooi weer.
Door Jan en Willy ter Haar

4 augustus 2021   

foto
Reactie
Op een zonnige zomerdag een pracht van afwisseling op deze wandeling. Ik waande me een paar keer in Frankrijk!
Door Ria

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"