B(l)oeiende Buurtschappen

39 km

Startpunt

Kulturhus Lintelo
Schooldijk 23
7122 LX Lintelo

coördinaten: N51.92550 E6.51396

Introductie

Deze fietsroute brengt u in een mooi gedeelte van de Achterhoek. In de omgeving van Aalten doet u al slingerend de buurtschappen Lintelo en IJzerlo aan. Een prachtig tochtje door boerenland langs bloemen, bijen en patrijzen. Sinds 2013 worden er in de gemeente Aalten in het kader van het akkerrandenproject bermranden ingezaaid. Van eind juni tot en met september zijn dan bloeiende akkerranden te zien. De bloemen, planten, wortels en knollen vormen voedsel voor insecten, bijen, wild en vogels, waaronder de patrijs. Daarnaast biedt de akkerrand deze dieren dekking en beschutting.
De route loopt over hoofdzakelijk landweggetjes en enkele fiets- en zandpaadjes. De vele bankjes onderweg nodigen uit voor een pauze.

Praktische informatie

Tegenover het startpunt is voldoende gratis parkeergelegenheid voor uw auto.

Halverwege de route komt u langs het Dorpshuus IJzerlo. Openingstijden: van mei t/m september dagelijks vanaf 11 uur.
Bijna aan het einde van de fietstocht kunt u pauzeren bij Theetuin Rensink. Openingstijden: vanaf mei t/m september op di t/m zo van 10.30 -17.00 uur.

In Lintelo staat de Wenninkmolen. Deze molen is vrijwel elke zaterdag van 13.30 tot 17.00 uur te bezichtigen. Ook vindt u hier informatie over bezoek en rondleiding op andere dagen.
In IJzerlo vindt elk jaar in juni de Farm & Country Fair plaats. Het festivalterrein ligt aan de route. Hier ligt ook Beleefboerderij Westendorp.
Met dank aan de routemaker(s) Jan ter Haar en Willy ter Haar en aan de controleur(s) Mieke Timmer.

1 reactie

24 april 2024   

foto
Reactie
Ik was nog wat te vroeg in het jaar voor deze fietsroute. Als de akkerranden bloeien zal hij vast mooier zijn. Wel passeerde ik een 'zonnig' koolzadenveld. Verder gewoon lekker fietsen over de vele landweggetjes.
Door Mieke

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"