Welen en Heggen bij Nisse

wandelroute - 11 km of 12 km

Deze wandeling voert u vanuit het dorp Nisse door het heggengebied, over dijken, en langs polders. Hier in Zuid-Beveland is in de loop der eeuwen door inpoldering een stelsel van binnendijken gevormd. De route gaat over een deel van deze dijken, ook wel de Bloemdijken genoemd. Aan de steile zuidzijde daarvan groeien zeldzame planten als de wollige distel, ruige anjer en wilde marjolein. Aan de koelere noordzijde ziet u verschillende struiken, zoals wilde bramen. U passeert ook diverse welen, dit zijn kolkgaten die ontstaan zijn na dijkdoorbraken.
De Zak van Zuid-Beveland is in 1994 aangewezen als Waardevol Cultuurlandschap en maakt deel uit van Nationaal Landschap Zuidwest-Zeeland.
Nisse heeft een beschermd dorpsgezicht.

Praktische informatie

Aan het dorpsplein is voldoende parkeergelegenheid.
Tegenover de kerktoren zit 't Durpsuus, een horecagelegenheid met wisselende openingstijden. Aan de andere kant van het Dorpsplein vindt u Koek & Leut. Halverwege de route, bij de schaapskooi treft u een brasserie.

Startpunt Welen en Heggen bij Nisse

Mariakerk Nisse
Dorpsplein 49
4443 AG Nisse

coördinaten: N51.45520 E3.85103
Met dank aan de routemaker(s) Ineke Karelse en aan de controleur(s) Ruud Mulder.

1 reactie

16 juni 2024   

foto
Reactie
Heerlijke afwisselende wandeling over dijken en paden die een mooie indruk geven van het prachtige polderland met vele welen in de Zak van Zuid-Beveland. En de lunch bij de Schaapskooi was niet te versmaden!
Door Hans

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"