Broeklopen

12 km

Startpunt

Het Wapen van Liempde
Raadhuisplein 4
5298 CD Liempde

coördinaten: N51.56777 E5.37403

Introductie

De wandeling voert langs vele oude akkers rond Liempde, een karakteristiek Brabants boerendorpje. U wandelt langst diverse oude waterlopen in dit agrarische landschap. Ook doorkruist de route een aantal 'broeken': laag moerassig gebied met een slechte afwatering. Het eerste gedeelte van deze wandelroute loopt door een gebied waar een kudde edelherten graast, hopelijk ziet u ze.

Praktische informatie

Parkeren kan aan de achterzijde van het Wapen van Liempde, langs de weg of achter het tegenoverliggende raadhuisje.
Voor voorjaar en zomer: neem een muggenwerend middel mee. In de winter kan het erg modderig zijn. En na langdurige regen zijn laarzen echt noodzakelijk. Of stel de wandeling even uit totdat het droge weer is aangebroken.
Met dank aan de routemaker(s) Riet Machielsen en aan de controleur(s) Niek Sanders.

11 reacties

15 mei 2023   

foto
Reactie
Mooie wandeling in een afwisselend gebied. Helaas op twee plaatsen niet begaanbaar tgv van een te hoge waterstand. Laarzen zijn een must!
Door Niek Sanders

13 november 2022   

foto
Reactie
Prachtige route! Herfstkleuren en rust. Temperatuur speelde zeker mee. Mooi Brabants coulissen-landschap. Helaas geen herten gezien. Volgende keer beter, dan lopen we de route tegengesteld.
Door Bas

13 mei 2020   

Reactie
Op een droge dag in coronatijd deze route gelopen. Geen natte voeten dus.
Vooraf hoopte ik een glimp van de edelherten op te vangen.... Gelukt!!
Beetje teleurgesteld over de veelheid van brede paden.
Door Nel

27 december 2019   

foto
Reactie
Een moerassig gebied en dat hebben we geweten! Heel veel modder. Je kunt deze wandeling toch beter in de zomer lopen. Niettemin, een mooie wandeling in een bijzondere omgeving met de broeken en de vele populieren.
Door José

11 april 2019   

foto
Reactie
Liempde is ons favoriete wandelgebied. Vier edelherten, witte en paarse dovenetel, lila en witte anemonen, slanke sleutelbloem, droge paden door moerassig land, lange lanen met populieren, percelen met bomenkap. Een dag vol verrassingen.
Door Freek en Liesbeth

22 september 2018   

Reactie
Met wandelgroep wandeling gelopen. Prachtige afwisselende tocht, goed begaanbaar pad. Koeien die op het pad stonden, gingen keurig aan de kant. Eén hertje gespot.
Door Adri

6 april 2017   

foto
Reactie
De edelherten gezien, op onze zoveelste wandeling door De Scheeken, op een grijze donderdag. We hoeven dus niet meer naar de Veluwe. Wat een mazzel, alle speciale excursies hebben de herten gemist. Wij parkeerden de auto toevallig ernaast. Top.
Door Liesbeth en Freek

21 maart 2017   

foto
Reactie
Op 6 maart 2017 zijn er 13 edelherten in De Scheeken uitgezet, nat ruig gebied rondom de A2-natuurbrug. We hebben ze nog niet gespot, komt nog wel. Nu volop bosanemonen, speenkruid, sleutelbloemen, vogels. Prettige lanen en paden.
Door Liesbeth en Freek

27 september 2016   

foto
Reactie
Een heerlijke herfstwandeling op een zomerse dag. En wat een rust! De geur van zandgrond en droge blaadjes en het geluid van zachtjes ratelende populieren in de wind brengen het landschap van mijn jeugd weer helemaal terug in herinnering.
Door Sjan

4 augustus 2016   

foto
Reactie
Prachtig populierenlandschap. Bladgeritsel overstemt de A2 volledig. Mooie paden, weinig modder. Terugweg verrassend bos en akkerland, soms ruig. Gelukkig met laarzen, lange broek en lange mouwen. Geen muggen. Snoeischaar hier en daar welkom ;-)
Door Freek en Liesbeth

18 oktober 2015   

foto
Reactie
Vandaag deze mooie route gelopen, over mooie oude paden en langs bolle akkers. Erg genoten van de vele paddenstoelen. De naam zegt het al broeklopen. De paadjes kunnen soms drassig zijn, maar dat maakte al het moois en vooral de rust ruimschoots goed.
Door Elfra

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"