Ommetje Arnoldspark

wandelroute - 5 km

Deze korte maar afwisselende rondwandeling voert u door het buitengebied van het dorpje Esbeek. Via het vennengebiedje Broekeling met de drie badende dames en de historische bijenschans, bereikt u het prachtige arboretum op landgoed De Utrecht met zijn imposante mammoetbomen, (Sequoiadendron giganteum) en Japanse ceders (Cryptomeria japonica). Al wandelend langs de monumentale panden Rustoord en de in jugendstil uitgevoerde houtvesterswoning met brandtoren keert u via het Broekeling-ven terug naar het parkeerplaatsje.

Praktische informatie

U bereikt de parkeerplaats in Esbeek het best via de Hoogeindsestraat die u op de T-splitsing naar rechts volgt. Na circa 500m bereikt u het kleine parkeerplaatsje bij de ploegende boer.
Dit leuke ommetje is een aangepaste versie op de wandeling Slikkenberg en Broekeling.

Startpunt Ommetje Arnoldspark

Parkeerplaats bij Ploegende Boer
Hoogeindsestraat
5085 NK Esbeek

coördinaten: N51.44890 E5.12736
Met dank aan de routemaker(s) Frans van Riel en Ellen van Riel en aan de controleur(s) Wim Groot Kormelink.

6 reacties

19 maart 2023   

Reactie
Zeer mooie en afwisselende route, overal wat te zien. Klein kritiek puntje is dat je hetzelfde stuk weer deels moet teruglopen. Maar absoluut een aanrader. Ook zeer goed onderhouden en voldoende punten om even te gaan zitten om te genieten van de natuur.
Door Daan

29 januari 2023   

foto
Reactie
Een heerlijk ommetje dat ook in de winter én bij het ontbreken van de zon zeer de moeite waard is.
Door José en Wim

27 augustus 2020   

foto
Reactie
Fantastische route met kinderen en een jonge hond, qua afstand goed te doen, leuke afwisseling van natuur en cultuur. Ook de uitleg van de dingen die je tegenkomt is een leuke aanvulling op de route. Tip: picknick even en geniet!
Door Marinus

16 mei 2020   

foto
Reactie
Hele mooie korte wandeling met een grote variatie, van rustieke vennetjes met een rijk waterleven, tot adembenemend mooie bomen in het Arnoldspark. Echt een aanrader!
Door René

10 augustus 2019   

foto
Reactie
Wat een diversiteit heeft deze route te bieden. Je komt ogen en oren tekort. En neem vooral een (goede) fotocamera mee om thuis nog eens lekker na te genieten.
Door Christel en Patrick

22 maart 2019   

foto
Reactie
Een schitterend ommetje! Een bijzondere sfeer op deze lome lentedag door de nevelige start, daarna volop zon die de uitbundig bloeiende gagel in vuur en vlam zette! Jodelende dodaarsjes in de Broekeling en een 'bakkie' bij de Koekoek.
Door Harm en Tiny

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"