Vier in het Rond

fietsroute - 48 km

Tijdens deze fietstocht maakt u kennis met de mooie omgeving van Lichtenvoorde. U komt door vier kerkdorpen, elk dorp met z'n eigen charme.
Vanuit het eerste kerkdorp Lievelde, bekend om de jaarlijkse zeepkistenrace in juni, gaat de tocht over prachtige (kerken)paden naar het tweede kerkdorp Zieuwent. De mooie kerktoren ('de kathedraal van de Achterhoek') ziet u al van verre. Ook weer via mooie paden bereikt u het derde kerkdorp Harreveld. Nabij het dorp, aan de Varsseveldseweg, staat een beltkorenmolen uit 1819, de Hermien. Als laatste komt u, via de Vennebulten, het Aaltense Goor, het Kloosterbos en de rand van het Vragenderveen, in het vierde kerkdorp Vragender. U kunt hier de molen De Vier Winden en de ruïne van de St. Jacobskapel bezichtigen.
Landschappelijk gezien een tocht met vele gezichten.

Praktische informatie

Bij het station is voldoende gratis parkeergelegenheid voor uw auto.

In Lievelde is horeca bij de start. Voor informatie en openingstijden kijkt u op Loco. Op de route komt u langs verschillende gelegenheden met terras.
In Vragender is Café-Restaurant Beneman een leuke gelegenheid om iets te eten of te drinken.
Verder vindt u in Vragender een ambachtelijke korenmolen. Klik voor de openingstijden op De Vier Winden.
Ook fietst u tijdens de tocht langs een aantal rustpunten bij de boer.
Na circa 7km komt u langs het koffiesköpke en ongeveer 6km voor het einde kunt u pauzeren bij een Ekoboerderij. Voor informatie en openingstijden kijkt u op Koffiesköpke en Ekoboerderij Arink.

Bijna aan het einde van de tocht komt u bij Avog's Crash Museum, leuk om te bezoeken.

Startpunt Vier in het Rond

NS station Lichtenvoorde-Groenlo
Stationsstraat 1
7137 MX Lievelde

coördinaten: N52.01226 E6.59606
Met dank aan de routemaker(s) Jan ter Haar en Willy ter Haar en aan de controleur(s) Marianne Persoon.

7 reacties

22 juni 2021   

foto
Reactie
Na drie jaar deze tocht weer een keer gefietst. En het was opnieuw genieten van al die leuke kerkenpaden. Ook van de mooie natuur en de kleurrijke bermen die in deze tijd vol staan met bloemen. Bij Koolmansdijk een veld vol met orchideeën.
Door Mieke

1 juni 2021   

foto
Reactie
In een oase van groen en kilometers bloeiend Fluitenkruid deze fraaie route gefietst. Gestart vanaf camping de Flier in Lichtenvoorde.
Door Marianne

23 april 2021   

Reactie
Weer een heel mooie route met veel afwisseling. Fijn dat soms gekozen wordt voor de minder gebaande paden. Daardoor fietsten we prachtig door het Aalster goor. Prachtige natuur en rustige wegen en fietspaden. Top!
Door Jos Vink

20 april 2019   

Reactie
Prachtige route over onder andere de kerkenpaden rond Zieuwent. We reden deze route vanaf camping 't Lankhof in Barlo. We hebben hem 2 jaar geleden ook gereden en het mag duidelijk zijn waarom we in de herhaling gingen: Prachtig!
Door Ineke

5 oktober 2018   

foto
Reactie
Prachtige fietsroute. Veel smalle paadjes. Leuk! Bij boerderij Arink op een heerlijk terrasje verwend met zelfgebakken appeltaart. Ook genoten van de mooie tuin bij Koffiesköpke Olde Moat. Ook leuk: Winkeltje bij de korenmolen en Kringloop in Lievelde!
Door JvG

15 juli 2018   

Reactie
Wij fietsen vaker in deze omgeving maar dit is wel een heel mooie route. Genoten van de vele kleine fietspaden in een prachtige omgeving, en leuk al die kleine dorpjes waar je doorheen komt.
Door Leo en Lilian

12 juni 2018   

foto
Reactie
Wat een leuke fietspaden zijn er in de Achterhoek! Tijdens deze tocht rij je via rustige landweggetjes van het ene naar het andere pad. Met dank aan de kerkgangers die lang geleden via die paden naar de kerken in de vier dorpen liepen.
Door Mieke Timmer

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"