Korte Waaier

6 km

Startpunt

Brasserie De Soester Duinen
Soesterbergsestraat 188
3768 MD Soest

coördinaten: N52.14620 E5.30096

Introductie

Korte Waaier is een korte prachtwandeling door de Lange Duinen, waar veel hondenliefhebbers elkaar ontmoeten, evenals ouders met jonge kinderen. U kronkelt door een afwisselend landschap van naald- en loofbos, zandverstuivingen en zandduinen. Voor kinderen is er een speelplaatsje halverwege bij de picknicktafel. De hond kan op de zandvlakte eindeloos ravotten. Schepje en emmertje mee en ook de kinderen zijn uren bezig. 
De stevige stapper kan de wandeling combineren met Lange Waaier, de 10km lange tocht vanaf hetzelfde startpunt, Brasserie de Soester Duinen, maar aan de andere kant van de doorgaande weg. 

Vanaf een alternatief startpunt begint u de route Korte Waaier op een plek waar het prettig picknicken is.

Praktische informatie

Het startpunt is met de bus bereikbaar; stap uit bij halte Soest, Soestduinen. Let op: dit is een uursdienst die helaas niet op zon- en feestdagen rijdt. Controleer daarom vooraf goed de aankomst- en vertrektijden.
Komt u met de auto dan kunt u gratis gebruik maken van de gastenparkeerplaats van Brasserie De Soester Duinen achter de slagboom. U bent niet verplicht om een consumptie te nemen, maar de brasserie stelt het natuurlijk wel op prijs als u voor of na de wandeling daar wat nuttigt.
Mocht deze parkeerplaats vol zijn dan kunt u mogelijk parkeren op Schapendrift of langs de spoorbaan.

U start bij Brasserie De Soester Duinen, alle dagen geopend vanaf 10 uur.
Een alternatief startpunt is het parkeerterrein aan het einde van de Foekenlaan in Soest. Bij de speel/picknickplaats vindt u ook horeca: Kiosk De Lange Duinen.

Een slipjacht wordt één keer per jaar in dit gebied georganiseerd door de Jachtvereniging Soestdijk. Het evenement vindt meestal plaats rond eind maart. Interessant voor wie er bekend mee is, maar te vermijden als u er niet van gecharmeerd bent.
Met dank aan de routemaker(s) Foeke Jan Reitsma en aan de controleur(s) Anne-Marie Blomesath.

10 reacties

24 oktober 2021   

foto
Reactie
Mooie route op een zonnige zondag met prachtige herfstkleuren.
Door Nico

31 augustus 2021   

foto
Reactie
Prachtige route! Niet alleen door het imposante zandverstuivingsgebied, maar ook door de bloeiende heide en de afwisseling van paden. Wij hebben genoten!
Door Ria en Yvonne

22 september 2019   

foto
Reactie
De omgeving is prachtig, zowel de zandverstuiving als het bos.
Door Mirjam

25 november 2018   

foto
Reactie
Vanmiddag deze mooie, frisse en heiige herfstwandeling door de Lange duinen gelopen. Onderweg veel blije, spelende en springende honden.
Door Marlies

14 augustus 2018   

foto
Reactie
Een dag na de uitbundige regenval vroeg in de ochtend met de routemaker mee geweest. Het was super: heerlijke bosgeuren, 22 graden met zon en wind, echte Hollandse luchten, fris groen. En nog maar weinig honden, maar wel heel lieve!
Door Anneke

22 juni 2018   

foto
Reactie
Mooie afwisselende route met afwisselend zand en bos.
Door Hanneke de Boer

8 april 2018   

Reactie
Op een zonnige zondagmorgen deze korte wandeling gelopen. Soesterduinen is altijd leuk om te lopen en deze wandeling is perfect voor een zondagmorgen. Erg genoten.
Door Franciska

3 oktober 2017   

foto
Reactie
We hebben deze prachtige wandeling gelopen in combinatie met Lange Waaier. De herfstkleuren beginnen zich al voorzichtig te tonen. Het geregeld doorkruisen van zandvlaktes maken het wel pittig maar biedt ook mooie panorama's.
Door Joke en Jos

4 november 2016   

foto
Reactie
Een erg mooie en korte wandeling over en langs een van de grote zandverstuivingen in Nederland. En inderdaad druk bezocht door honden en hun baasjes. Een mooi, wat langer en rustiger alternatief is de Lange Waaier.
Door Marion en Fred den Hertog

15 april 2015   

foto
Reactie
Afgelopen woensdagavond op de eerste officiële zomerse dag van 2015 deze route gelopen. Heerlijk om na een drukke werkdag de zon te zien ondergaan in de duinen en te genieten van de rust in het gebied. Aanrader, als je zin hebt in een korte mooie wandeling.
Door Marlies Vringer

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"