Zompig Zoeterwoude

13 km

Startpunt

Recreatief Transferium
Groene Hartplein 1
2381 GS Zoeterwoude

coördinaten: N52.12749 E4.49509

Introductie

Geniet tijdens deze wandeling van de weidse uitzichten en het polderlandschap. Sluit u op sommige stukken af van de omgeving, want de route loopt af en toe in de buurt van snelwegen. Helaas, het is niet anders in de Randstad.
Trek uw waterdichte hoge schoenen aan en kies een zo droog mogelijke dag uit. Het gras, zeker op de dijken, wordt niet altijd gemaaid en dan is een lange broek aan te raden. U wandelt regelmatig door weilanden die niet altijd een egale bodem hebben en soms drassig zijn. Wel wordt u welkom geheten door nieuwsgierige koeien, dappere rammen en achterdochtige schapen.

Praktische informatie

Bij het Transferium vindt u La Place, u kunt er terecht voor koffie en meer. La Place, dit is dagelijks geopend. Als u na de Zwetkade 100m linksaf loopt, dan komt u bij Café De Meester De-Meester, geopend op vrijdag t/m zondag.
Het transferium is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Vanaf Leiden Centraal vertrekt er elke 10 minuten een bus richting Zoetermeer. Lijn 400 Arriva. Dus ook vanuit Zoetermeer Centrum-West is het transferium prima te bereiken met de bus.

Tijdens het broedseizoen van 15 maart tot 15 juli kunt u de route niet wandelen.
Pas op! Sommige opstapjes zijn hoog en bruggen kunnen glad zijn, dus voorzichtigheid is geboden.
Met dank aan de routemaker(s) Kees Bakx en aan de controleur(s) Fieke Krikhaar en Bert Wolting.

3 reacties

4 oktober 2020   

Reactie
Leuke route door het Groene Hart. Route is duidelijk omschreven en goed te volgen. Veel hekjes en diverse inderdaad best hoog en sommige beetje gammel. Gelopen op regenachtige dag, maar met goede schoenen en lange broek goed te doen.
Door Manon

29 juni 2018   

Reactie
Mooie route door de polder. Alleen aan te raden wanneer het al enige tijd niet geregend heeft. Lange broek i.v.m. hoog gras en planten met stekels! Te hoge opstapplankjes, waardoor over het hek klimmen vaak een betere optie is.
Door Angeline

22 juni 2016   

Reactie
Zompig Zoeterwoude... en zompig was het na de laatste regendagen. Maar een mooi weidegebied voor liefhebbers. Niet veel asfalt, maar wel heel veel hoge opstapplankjes over hekken, dus je moet wel fit zijn en een goede conditie hebben.
Door Anne de Wit

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"