Beekvliet bij Borculo

10 km of 12 km

Startpunt

Parkeerplaats Beekvliet
Beekvliet, kruising Enteldijk
7244 NN Barchem

coördinaten: N52.12250 E6.48170

Introductie

Het is heerlijk wandelen op Beekvliet, een fraai landgoed tussen Barchem en Borculo. U vindt hier glooiende akkers, karakteristieke boerderijen, oude houtwallen en bloemrijke graslanden. Op enkele plekken is bos verwijderd en is de voedselrijke bovenlaag van weiland afgegraven, zodat heide weer ruimte krijgt en planten als Spaanse ruiter, klokjesgentiaan en orchideeën terug kunnen keren.
U wandelt langs de Slinge, die u met een trekveer oversteekt. Bij museumboerderij De Lebbenbrugge waant u zich terug in de tijd.

Praktische informatie

Vanaf de Borculoseweg rijdt u schuin tegenover huisnr. 24A de weg Beekvliet in. De parkeerplaats is na 200m aan de rechterkant.
Komt u met de bus, stap dan uit bij halte Borculo, De Prikke. U pikt de route op aan het eind van nummer 2.

Ongeveer halverwege de wandeling passeert u Museumboerderij De Lebbenbrugge. Van medio april t/m oktober kunt u hier vanaf 11 uur terecht voor koffie, thee, chocola en ranja.
Is De Lebbenbrugge gesloten en wilt u wel pauzeren? Dan is Buitencentrum Kerkemeijer een optie; dit ligt ongeveer 1km van de route. Het café-restaurant is open vanaf 10 uur; van 1 oktober tot 1 april op dinsdag gesloten.
U kunt er ook voor kiezen de wandeling hier te starten. Het adres is: Buitencentrum Kerkemeijer, Ruurloseweg 51, 7271 RS Borculo. De aanlooproute is aangegeven op de routekaart. Gps’ers volgen de track 'Hor2 Beekvl'.

In de zomermaanden kunnen eenmanspaadjes overwoekerd zijn door braam of varens. Draag een lange broek of neem de pijpen van uw afritsbroek mee.
Met dank aan de routemaker(s) Janneke van de Bunt en aan de controleur(s) Marcel Dolleman.

19 reacties

14 mei 2024   

Reactie
Vandaag hebben wij (vrouw, hond en ik) voor de vierde keer de wandeling "Beekvliet" gelopen. Het is een van onze favorieten, maar vandaag was zij op haar mooist, met al dat frisse lentegroen en overal bloemen. We hebben weer genoten!
Door Niels H. Veldhuijzen

18 april 2022   

Reactie
Prachtige afwisselende route. Wij hebben genoten van de mooie omgeving!
Door M. Doornhegge

19 december 2021   

foto
Reactie
Ook bij wat minder zonnig weer is dit een prachtige wandeling. Door de vochtigheid vele mooie paddestoelen en zwammen gezien. Vooral die op de beuk ( foto) aan het begin van deze trip. Goede wandelschoenen nodig vanwege de stukgereden zandweg.
Door Marja

9 augustus 2021   

foto
Reactie
Zeer mooie wandeling, genoten van de rust en kleine paadjes.
Door Arjan

29 juni 2021   

foto
Reactie
De voorgangers hebben niets teveel gezegd, want het was een afwisselende, prachtige wandeling.Vooral het stuk langs de Slinge vonden wij heel mooi. Bij Lebbebruggen wat gedronken en in de boomgaard daar waren de kersen bijna rijp.
Door Inge de Bree

9 mei 2021   

Reactie
Wat een wandeling! Mooier kan je niet bedenken: van begin tot eind groen, bloesem, heide, moeras. Geen autoweg te bekennen.
Door Fam. Veldhuijzen

1 april 2021   

foto
Reactie
Erg mooie wandelroute, vrijwel volledig onverhard en veel afwisseling, met tijdig bankjes voor een rustpauze of picknick. Bij het Stelkampsveld hebben we de wandelschoenen uitgetrokken, de broek opgestroopt en zijn door het water gewaad, erg leuk!
Door Wim Holders

7 maart 2021   

foto
Reactie
Op deze prachtige, wel frisse dag opnieuw genoten van veel moois tijdens de wandeling. Van alles wat: bos, hei, vennetjes, open land, smalle paadjes en mooie brede lanen. Hier en daar al een beetje voorjaar bespeurd. Prachtige route !!
Door Jan en Willy ter Haar

24 januari 2021   

foto
Reactie
En weerrrrrrr...
Dus eigenlijk hoeft het geen verdere uitleg.
Prachtige route in alle jaargetijden.
En lekker bij ons in de buurt.
Door Marian en Harry

10 januari 2021   

foto
Reactie
Ik dacht dat een wandeltocht bij Beekvliet weinig verrassingen voor mij in petto zou hebben. En toch kwam ik over onbekende paadjes en ook het prachtige natuurgebied op het einde van de 12 kilometer route kende ik nog niet.
Door Ria

10 september 2020   

foto
Reactie
We hebben de route afgelopen lente voor het eerst gewandeld. We vonden hem toen heel mooi. Nu in de vroege herfst is de route ook heel mooi. Vooral het graspad door het natte gebied met zijn bijzondere bloempjes. Een tijdelijk minpunt is de houtkap.
Door Annie en Ben van Lochem

26 april 2020   

foto
Reactie
Vandaag weer genoten van deze prachtige wandeling Janneke!
De natuur is nu op zijn mooist ❤️
Door Harry en Marian

12 april 2020   

Reactie
Een juweeltje! (We liepen de lange versie.) Zodra de natuurherstelwerkzaamheden in 2021 zijn voltooid is deze route een serieuze kanshebber voor het predicaat "Mooiste wandelroute van Nederland".
Door Annie en Ben van Lochem

28 maart 2020   

Reactie
Prachtige afwisselende en rustige route. Of dat de tijd heeft stilgestaan. Geen meter was niet mooi. Voor herhaling vatbaar!
Door Patricia

28 juni 2019   

foto
Reactie
Prachtige en afwisselende wandeling, erg van genoten. Er staan op deze route wel veel eiken, maar de processierups is in deze contreien nog niet of nauwelijks gesignaleerd.
Door Ien

6 maart 2019   

Reactie
Afwisselende route door een parkachtig landschap met mooie boerderijen. Het trekpontje blijft altijd leuk en het riviertje de Slinge doet daar zijn naam eer aan. Musum/boerderij De Lebbenbrugge nu nog gesloten. Wel veel vogels gehoord en gezien!!
Door Peter en Tineke de Graaf

11 mei 2018   

foto
Reactie
Een mooie afwisselende wandeling die goed beschreven is. Het trekveer en een bezoek aan het boerderijmuseum maakten de wandeling nog afwisselender. Onderweg twee reeën gezien. Een wandeling die we zeker nog een keer zullen gaan lopen.
Door Saskia en Jan

6 januari 2018   

foto
Reactie
Een afwisselende wandeling over mooie, meest onverharde paadjes. Je loopt langs schitterende vennetjes, stukjes hei, door bos en (vandaag) langs veel ondergelopen stukjes (wei)land. Het trekveer over de Slinge is bij hoog water een belevenis op zich.
Door Jan en Willy ter Haar

28 december 2017   

foto
Reactie
Een hele mooie gevarieerde route met verrassende paadjes en een mooi buurtschap. In deze natte periode wel wat moeten pootje baden maar dat mag de pret niet drukken. We gaan hem in het voorjaar opnieuw lopen!
Door Harry en Marian

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"