Hof van Eden

fietsroute - 52 km

In Flevoland de 'Hof van Eden'? Als u deze fietstocht rijdt, dan ziet u dat het mogelijk is. U rijdt rond een aantal stadsdelen van Almere en ontdekt dat de natuur daar schitterend is. Heel veel groen en in de waterrijke natuurgebieden kwaken de kikkers naar hartenlust en zingen de vogels volop. Neem uw verrekijker mee, u komt diverse uitkijkpunten tegen waar vogels, maar ook edelherten en konikpaarden te zien zijn. De route gaat bijna volledig over verharde fietspaden. Hier en daar komt de bebouwde kom van Almere wel een beetje dichtbij en hoort u af en toe het gesuis van een autoweg. De laatste kilometers toert u langs de rand van het Gooimeer en heeft u een schitterend uitzicht over de enorme watervlakte.

Praktische informatie

De route is vanaf station Muziekwijk eenvoudig op te pakken.
Restaurant HarborHouse is dagelijks geopend vanaf 11 uur. Het heeft een terras aan het water. U kunt er gratis voor de deur parkeren.
Aan de Oostvaardersplassen ligt Paviljoen de Oostvaarders. Het centrum is tijdelijk gesloten vanwege uitbreidingswerkzaamheden. Van wo t/m zo kunt u voor wat lekkers bij een foodtruck terecht.
In Almere Haven zijn horecagelegenheden.

In de wintermaanden wordt het pad tussen KP 18 en KP 97 afgesloten tot medio mei. Gps'ers volgen 'Alt Eden'.

In sommige periodes is het raadzaam armen en benen te bedekken in verband met insecten. Een bril of zonnebril is handig.

Startpunt Hof van Eden

Parkeerterrein bij Restaurant HarborHouse
Marinaweg 4
1361 AC Almere

coördinaten: N52.34290 E5.13302
Met dank aan de routemaker(s) Mieke Timmer en aan de controleur(s) Jaap Noordzij.

6 reacties

1 mei 2024   

foto
Reactie
Op een zonnige dag deze mooie route gereden. Wat een prachtige natuur bij zo'n grote stad. Veel bomen, bloemen, vogels, kikkers enz. Genieten van de heerlijke natuur.
Door Jaap Noordzij

17 juli 2022   

foto
Reactie
6 jaar geleden de route al eens gefietst. Nu samen met Lenny. Nog steeds prachtig en een genot om op mooie ruime paden te fietsen. Ook nog een vosje en veel vogels gezien. En niet te vergeten het vele raapzaad en de wilde bloemen.
Door Lenny en Hans Beumer

1 juli 2022   

foto
Reactie
Deze fietstocht heb ik lang geleden gemaakt. Omdat er knooppunten zijn bijgekomen heb ik de route weer gefietst. De tekst is up-to-date. Ik verbaas me nog steeds over het vele groen in Almere. Op een nieuw pad in de route enorm veel berenklauwen.
Door Mieke

22 juni 2022   

foto
Reactie
Een prachtige groene route rond Almere, die ik door kettingbreuk deels fietsend, deels wandelend heb moeten afleggen.
Ik schrijf altijd een verhaaltje (met foto's) over mijn dagtochten. Voor de liefhebber: https://www.jansiemonsma.nl/452805249
Door Jan Siemonsma

22 juli 2019   

foto
Reactie
Almere die grote stad: Onverwacht door heel veel groen gefietst, al oudere bomen, ruige stukken land voor vogels en weids open water: het markermeer, de Noorderplassen en het gooimeer. Tenslotte aan de havenkom een visje gegeten.
Door Hans Doorenbosch

16 augustus 2016   

Reactie
Prachtige route waar goed te zien is hoe mooi Zuidelijk Flevoland is. Geweldige natuur en heerlijke bramen bij de Lepelaarsplassen.
Door Hans Beumer

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"