Kliffen, Kuilen en Kozakken

13 km of 17 km

Startpunt

Beauforthuis Austerlitz
Woudenbergseweg 70
3711 AB Austerlitz

coördinaten: N52.08790 E5.30191

Introductie

Door een afwisselende, bosrijke omgeving voert deze wandeling u langs een aantal interessante plekken, te beginnen met het Beauforthuis zelf. U zult, zowel geologisch als historisch gezien, verrassende bijzonderheden tegenkomen. Door naald- en loofbossen, parkachtige terreinen, stuifgebieden en heidevelden wandelt u over smalle paden, brede boswegen of lange zichtlanen door de geschiedenis van grootgrondbezit en Franse overheersing. Bijna altijd loopt u over onverharde ondergrond.

Praktische informatie

Als parkeren bij het Beauforthuis niet is toegestaan, gaat u aan de overkant naar de bosparkeerplaats.
Op werkdagen rijdt een bus tussen station Driebergen-Zeist en busstation Zeist. Stap uit bij de halte Austerlitzseweg; u loopt circa 750m naar het Beauforthuis, op ma t/m za om 10 uur en op zo om 9 uur open. In het weekend bent u op de auto aangewezen. Het parkeerterrein van het Beauforthuis is klein; ook kan het afgesloten zijn. Extra parkeerruimte vindt u aan de overkant van de verkeersweg; rij de smalle weg in en ga direct linksaf.
Eenvoudige horeca treft u na 6km in Manege Zeisterbos, zondag open tot 14 uur en alle andere dagen tot 17 uur; neem wat kleingeld mee voor de koffie- en theeautomaat, pinnen kan niet. Na circa 12km kunt u via een heen-en-weertje van 500m het luxe Hotel Restaurant Oud London bezoeken (alle dagen open) of in april t/m september kiezen voor de restauratie van camping De Krakeling (alle dagen open tot 17 uur). Regelmatig vindt u onderweg een bankje.
In het Beauforthuis kunt u bij terugkomst rijkelijk informatie vinden over de geschiedenis en de huidige functie van het gebouw.
Met dank aan de routemaker(s) Foeke Jan Reitsma en aan de controleur(s) Anne-Marie Blomesath.

11 reacties

11 oktober 2023   

foto
Reactie
Heerlijk struinen door het gebied van Napoleon B. Zachte paden, statige lanen, zand en kliffen, kuilen en mooie open stukken met heide. Beauforthuis leuk rustpunt voor start of nazit. Aanrader, dus ga hem lopen!
Door Evert Jan

23 januari 2022   

foto
Reactie
Mooie wandeling. Aantal leuke paadjes en mooie statige lanen erin. Ik ben benieuwd hoe het er uitziet als het bos weer helemaal in bloei is.
Bij het Beauforthuis is nu een hele leuke take-away in mini parade-setting.
Door Sonja

10 januari 2022   

Reactie
Een mooie bos- en heidewandeling met veel mooie eenmanspaadjes. Route is goed beschreven en leidt je langs mooie verrassende bezienswaardigheden. Toproute en een aanrader. O ja en op winterse dagen veel ijshaar!
Door Fred en Marion den Hertog

6 januari 2022   

foto
Reactie
Op deze zonnige winterdag hebben we genoten van deze route. Met prachtige lanen, bossen, open plekken, heideveldjes en af en toe een klimmetje. Ook veel informatie over historische plekken. Route vanaf papier prima te lopen.
Door Jan en Lucie

27 oktober 2021   

foto
Reactie
Op een mooie herfstdag deze wandeling gelopen. Prachtig! Mooie lanen, spannende smalle paadjes, prachtige herfstkleuren en veel paddenstoelen. Fraai!
Door Margreet

18 april 2021   

Reactie
Een gevarieerde en historisch interessante wandeling met leuk beschreven weetjes.
Door Anne-Marie Blomesath

13 mei 2020   

Reactie
Prachtige route om nog een keer te lopen indien de zon hoog aan de hemel staat. Heerlijk in de schaduw van de bomen.
Door Hetty

22 maart 2019   

foto
Reactie
Een echte boswandeling over heerlijk onverharde laantjes en paadjes. De rechte stukken zorgden voor lange zichtlijnen en nodigden uit om lekker door te stappen. Op deze zonnige voorjaarsdag fladderden er veel citroenvlinders rond.
Door Louis Verhaar en José Faassen

28 september 2018   

foto
Reactie
Een wandeling door een prachtig maar vooral ook interessant stukje Utrecht. Wij werden naar historische en (mogelijk) geologische wondertjes gebracht en de boeiende toelichting bij deze route gaf ons veel extra's. Genieten!
Door Marion en Fred

1 september 2018   

foto
Reactie
We liepen de inkorting en hebben daardoor vast een kuil, een klif of een kozak gemist, maar desondanks zeer genoten van heerlijke eenmanspaadjes, de stuifheuvel en heel veel schitterende bomen!
Door Harm en Tiny

5 april 2018   

foto
Reactie
Wat een wandeling vol verrassingen! Dat er zoveel geologische bijzonderheden in die omgeving zijn, is wel heel bijzonder. Ook mooie lanen en leuke, slingerende paadjes. Een toproute!
Door Mieke Timmer

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"