De Holle Boom

15 km of 19 km

Startpunt

Mas Montagne
Veenseweg 28
3958 ET Amerongen

coördinaten: N52.00360 E5.47867

Introductie

De afwisselende wandeling De Holle Boom voert door het bosrijke gebied bij Amerongen. Het is een variatie van brede beukenlanen en avontuurlijke paadjes. De beschutte bospercelen worden afgewisseld met kleine zandvlaktes en heideveldjes. U wandelt van het hoogtepunt, de Amerongse Berg, naar het dieptepunt, de bodem van een oude leemkuil, om bij de indrukwekkende holle boom te komen. Onderweg gaat de route rond het Egelmeer, een tegenwoordig vaak droog liggend ven. Vanaf de holle boom keert u, geleidelijk stijgend via smalle paden en mooie lanen, terug naar het startpunt.
De wandeling mijdt zoveel mogelijk de geëigende paden en u zult verrast worden door de rust die u op grote delen van de route ervaart. Door de hoogteverschillen en door de soms hobbelige paden is het een pittige tocht maar wel een die de inspanning waard is.

Praktische informatie

De route is op doordeweekse dagen per buurtbus te bereiken. Uw uitstaphalte is De Ossenberg in Overberg.

Bij het startpunt vindt u Mas Montagne, geopend wo-zo van 10 - 18 uur. In de kerstvakantie ook op ma en di open.
Ongeveer halverwege is er horeca bij Camping De Ossenberg. De openingstijden van restaurant de Bosrand zijn seizoen afhankelijk.
Met dank aan de routemaker(s) Jos Baardemans en aan de controleur(s) Fred den Hertog en Marion den Hertog.

13 reacties

10 juni 2023   

foto
Reactie
In verband met de warmte gekozen voor deze mooie bosroute! Heerlijk om daar te lopen, veel zachte paden, heerlijk lange bospaadjes en af en toe wat open met zand en heide. Veel variatie in de soort bossen. Genoten, ga hem lopen!
Door Evert Jan

16 augustus 2022   

foto
Reactie
Een mooie wandeling met grote stukken over stille lanen en kronkelende paadjes. Zo stil dat de bosuil gewoon op de stam bleef zitten. Mooie bloeiende heide en een zomers zonnetje, perfect.
Door Marion en Fred

10 augustus 2022   

Reactie
Prachtige wandeling gisteren gelopen. Door de bomen schaduwrijke wandeling. Veel eenmanspaadjes waardoor je het bos goed leert kennen. Via gps-track de route eindelijk goed uit kunnen lopen (drie keer scheepsrecht). Complimenten voor de routemaker.
Door Joris Verbiest

12 augustus 2021   

Reactie
Na lange tijd geen pool gelopen te hebben, genoten van deze prachtige wandeling vol afwisseling en ook nog prachtig zomerweer. Veel spannende smalle paadjes! Bert bedankt!
Door Thea Ackema

25 januari 2021   

foto
Reactie
Genoten van deze prachtige wandeling, hadden stralende zon en berijpte paden. Super. Met een eigen koffietje, boterhammetje, bankje bij Egelmeer in de zon: wat wil een mens nog meer?
Door Bee en Suus

23 januari 2021   

Reactie
Een prachtige wandeling: echt 5 sterren waard.
Door Henk Blommers

21 januari 2021   

foto
Reactie
Heerlijke wandeling door het Amerongse bos. Veel bos maar ook mooie doorkijkjes, open stukken en hei. Rustig gebied met veel mooie kleine slingerende paadjes.
Door Evert Jan

14 januari 2021   

Reactie
Prachtige route over de Amerongse Berg, met heerlijk veel éénmanspaadjes. Wij zijn gestart in Overberg en hebben er 14 km van gemaakt. Lekker weer erbij en bijna geen wind. Genoten!!
Door Peter en Tineke de Graaf

9 januari 2021   

foto
Reactie
Op deze mooie winterdag de prachtige en duidelijk beschreven route gelopen. We dachten het gebied goed te kennen, maar we kwamen op verrassende eenmanspaadjes, langs prachtige vergezichten, heel onverwacht. Alle sterren waard!
Door Dicky en Ron

2 januari 2021   

Reactie
Een juweeltje! Zelfs op een miezerige winterdag, met weinig groen om je heen, was het heerlijk struinen door bos en heide over verrassende paadjes.
Door Wil

28 december 2020   

Reactie
Prachtige wandeling op een mooie dag en prima beschreven.
Door G. J. Stolk

26 december 2020   

foto
Reactie
De tocht heeft ons verrast omdat we op paden zijn geweest waar we nog nooit gelopen hadden. Ondanks dat we vaker op de Utrechtse heuvelrug komen.
Heerlijk weg van de gebaande paden. Dit spreekt ons juist aan.
Door Conny

8 december 2020   

foto
Reactie
Weer een toproute van Jos met mooie verrassende eenmanspaadjes en prachtige heidevelden. Is vijf sterren meer dan waard.
Door Marion en Fred

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"