Rol door de Polders

fietsroute - 35 km of 41 km

Let op: deze route is voorlopig alléén op zaterdag en zondag te rijden vanwege door-de-weekse werkzaamheden langs een deel van de Meije.

Rol door de Polders voert u op de fiets vanuit De Herberg in Kamerik (ma gesloten) door de mooiste delen van het Groene Hart. Langs weteringen en veenriviertjes ontdekt u het vaak open en soms omzoomde polderlandschap. Water- en weidevogels ziet u te over. Een lierpontje, een sluisbruggetje, prachtige fietspaden, smalle dijkpaadjes en stille kades maken de fietstocht afwisselend en avontuurlijk. En aan het eind is er weer dat plaatsje in De Herberg.

Praktische informatie

De Herberg is alle dagen behalve maandag vanaf 12 uur geopend.
Horeca onderweg is er alleen tijdens het eerste deel van de tocht, in Zegveld en, iets verder, in Meije aan de Hazekade 20: Eetcafé de Halve Maan. In de zomermaanden dagelijks geopend vanaf 10 uur. Klik voor meer informatie op de link. Vanaf hier kunt u een uitstapje maken naar Pietje Potlood, de befaamde watertoren.
U komt in Zegveld langs een Ooievaarsbuitenstation.

Startpunt Rol door de Polders

Bistro de Liefhebber
Van Teylingenweg 49
3471 GC Kamerik

coördinaten: N52.11160 E4.89423
Met dank aan de routemaker(s) Foeke Jan Reitsma en aan de controleur(s) Jan Verhagen en Marga Verhagen.

5 reacties

7 juni 2023   

foto
Reactie
Heerlijk zo toeren over kleine en rustige wegen alleen de wind was vandaag goed vertegenwoordigd. Er is nauwelijks beschutting dus dan is het flink trappen maar desondanks volop genieten van het wijdse uitzicht in dit typische Hollandse landschap.
Door Marjan

2 september 2020   

foto
Reactie
Deze fietstocht reed ik voor de tweede keer, maar nu met knooppunten. Het is heerlijk fietsen door het polderland. Vooral de stukken over de kades zijn erg mooi. En een pontje op de route is altijd leuk.
Door Mieke

17 mei 2020   

Reactie
Weer genoten van een mooie route van mooisteroutes.nl. Wij vonden het een mooie route met kleine verrassingen.
Door Adrianne Brinkman

25 mei 2017   

foto
Reactie
Een lekkere 'groene' fietstocht met veel landweggetjes en kades met knotwilgen. De weilanden staan nu vol met boterbloemen en zuring, heel mooi! Leuk om even een kijkje te nemen bij het Ooievaarscentrum.
Door Mieke Timmer

21 mei 2015   

foto
Reactie
Polder na polder na polder, vaak bloemrijk. In deze streek betekent het ook vergezicht na vergezicht. Tel daarbij op de vele kilometers langs Meijes en Grecht en de route blijkt een feestje.
Door Hans en Mirjam

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"