Moer en Mossels

wandelroute - 11 km

Yerseke is het middelpunt van deze wandeling. Na een uitgebreide blik op het water, gaat de route verder door het binnenland. Boomgaarden, akkers, maar vooral het natuur- en vogelgebied Yerseke Moer krijgt volop aandacht. Aan het eind van de wandeling, die over verharde wegjes en paden gaat, komt u door het dorp, langs de unieke oesterputten en de havens. Yerseke ligt aan Nationaal Park de Oosterschelde, Nederlands grootste nationale park.

Praktische informatie

De route is bereikbaar per trein, station Kruiningen/Yerseke of Goes en daarna met de bus. Stap uit op Dam.
Aan de haven zijn diverse horecagelegenheden. Maar loop zeker even binnen bij Zee-eterij De Viskêête. Een snackbar waar oesters met zeekraal bestellen de gewoonste zaak van de wereld is.

Startpunt Moer en Mossels

Parkeerplaats Kijkuit
Burenpolderweg
4675 RB Yerseke

coördinaten: N51.50210 E4.05168
Met dank aan de routemaker(s) Rien de Schipper en aan de controleur(s) Bart Hoogendijk.

2 reacties

8 juni 2023   

foto
Reactie
Een mooie route voor een warme zomeravond. Vanaf de Oosterschelde staat er namelijk altijd wel wat wind die verkoeling brengt. Onderweg veel weidse uitzichten, smalle weggetjes met karakteristieke Zeeuwse hagen en tot slot de Yerseke vissersvloot.
Door Bart

22 mei 2021   

foto
Reactie
Mooie wandeling. Vooral door het natuurgebied de Moer. Veel vogels gezien, zoals lepelaars en vooral veel kluten en tureluurtjes. Grote afwisseling met de bedrijvigheid van de haven van Yerseke.
Door Jaco en Janet

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"