Om Wekerom

10 km

Startpunt

Centrum Wekerom
Dorpsplein 8
6733 AV Wekerom

coördinaten: N52.11170 E5.71557

Introductie

Deze gps-wandeling vanuit het Zuid-Veluwse dorp Wekerom brengt u naar het grote stuifzandgebied Het Wekeromse Zand. Hier loopt u de kans moeflons te zien die daar rondlopen. Zij zorgen ervoor dat het gebied niet verbost en de wind vrij spel heeft met het zand. Voordat u hier bent, wandelt u via een rododendronkwekerij naar het Wicherumse Bos. Midden in het zandgebied komt u langs een mooie picknickplek. Daarna loopt u door weilanden en akkers weer terug naar Wekerom.

De wandeling is voor een belangrijk deel onverhard. Door het Wekeromse Zand gaat u vooral over mulle zandpaden.

Praktische informatie

Let op: deze tocht kan alleen met een gps-apparaat of -app gevolgd worden. Er is geen routebeschrijving.

Het startpunt is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. U stapt uit bij halte Kruispunt-Wekerom.

De horeca onderweg vindt u bij Park Berkenrhode. De openingstijden zijn seizoen afhankelijk. U kunt ook iets van de route afwijken voor Rustpunt zorgboerderij De Jachthoeve, geopend di t/m za van 9:30 tot 15:30 uur.
Bij beide gelegenheden kunt u parkeren zodat u daar eventueel de wandeling ook kunt starten.
Met dank aan de routemaker(s) Peter Werkhoven en aan de controleur(s) Jan van Oeveren.

2 reacties

12 juli 2020   

Reactie
Prachtige route, zowel de afwisselende (klompen-) paadjes als het Wekeromse Zand! Flink geploeterd door het mulle zand in de hete zon ..... zeer de moeite waard, ook vanwege alle verschillende landschappen onderweg.
Door Anne-Marie

30 december 2019   

foto
Reactie
Leuke en erg afwisselende wandeling, die veelal over kleine paadjes (soms van het plaatselijke klompenpad) gaat, met als 1 van de hoogtepunten het Wekeromsche Zand. Aanrader!
Door Cor en Agaath

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"