Blue Lagoon

wandelroute - 13 km

Blue Lagoon is een schitterende wandeling, die begint en eindigt bij Bospaviljoen De Woudstee, gelegen bij het Boomkroonpad. Hier kunt u de bomen vanaf de wortels tot in de kruinen bekijken. U wandelt door een zeer gevarieerd bos, dat rijk is aan 26 vennen. U zult genieten van de uitgestrekte heide. Ook komt u langs recreatieplas 't Nije Hemelriek, een grote plas die is ontstaan door zandwinning. De route heeft zijn naam te danken aan deze recreatieplas, die bij helder zonnig weer heel blauw kleurt.

Praktische informatie

Bij het startpunt en onderweg is horeca. Voor actuele openingstijden zie: Bospaviljoen De Woudstee en Restaurant 't Nije Hemelriek.

Honden zijn op de hele route toegestaan. De zwemplassen en de zandstranden daaromheen zijn verboden voor honden.

Startpunt Blue Lagoon

Bospaviljoen de Woudstee
Steenhopenweg 4
9533 PN Drouwen

coördinaten: N52.95020 E6.74588
Met dank aan de routemaker(s) Connie Cromwijk en Agnes en Jan Disco en aan de controleur(s) Fieke Krikhaar.

12 reacties

6 december 2022   

foto
Reactie
Wat een schitterende, in deze tijd van het jaar rustige afwisselende wandeling. Daar word je blij van net als de schapen. Leuke verrassende paadjes, mooie vennen en een prachtige grote plas.
Door Lenny en Hans Beumer

22 augustus 2021   

foto
Reactie
Prachtige afwisselende wandeling door bos en over heidevelden met vennen. Mooie vergezichten. Af en toe een breed pad! En inderdaad het prachtige water. Tip: ga een beetje van de route af naar rechts als je Hemelriek ziet. Je hebt dan een prachtig uitzicht.
Door Petra Kennis

30 juli 2021   

foto
Reactie
Heerlijk gelopen over de Drenthse Hondsrug tijdens deze gevarieerde route.
Bij de start als 1e op de parkeerplaats, gelukkig langs de route ook erg stil. Stiekem blij dat Drenthe eerder fietsers dan wandelaars trekt. Compliment voor de routemakers!
Door Desiree

16 juni 2021   

Reactie
Mooie wandeling door bossen, over de hei en langs vennen. Je loopt wel stukken over veel belopen brede paden van paaltjes routes. Door het mooie weer was het druk bij de start, en vooral rondom Blue Lagoon was het erg druk.
Door Myriam

31 oktober 2020   

foto
Reactie
Mooie wandeling door het bos, over heidevelden en langs vennen. Alle ingrediënten van de Drentse Hondsrug in één wandeling. Als kers op de taart: de witte tropisch uitziende stranden van de mooiste recreatieplas van Nederland.
Door Jos Vink

29 maart 2020   

Reactie
Zelfs bij koude harde noordenwind de moeite van het lopen waard! Mooie wandeling vol afwisseling, door bos en langs hei en het prachtig blauwe "nije hemelriek". Bijna steeds over onverharde paden.
Door Monique en Dick

27 augustus 2019   

foto
Reactie
Prachtige route. Groot gedeelte door het bos en als toetje Blue Lagoon. Niets te veel gezegd.
Door Irma Blaauw

13 augustus 2019   

Reactie
Afwisselende wandeling door bos en over hei. Het heldere blauw van de Blue Lagoon is verrassend en de wandeling erlangs ook. De route voert ook nog langs twee grafheuvels (Vrakselbergjes).
Door Mariëlle

21 juli 2019   

foto
Reactie
Wij vonden dit een mooie wandeling door de afwisseling in bosgebied en door de Blue Lagoon. Onderweg nog een reetje gespot.
Door Saskia en Jan

7 mei 2018   

Reactie
Deze afwisselende wandeling gelopen met zeer warm weer. De route is leuk met af en toe mooie paadjes. Het pad langs de plas Blue Lagoon is erg mooi. Toch wandel je ook erg vaak over brede paden die wij minder leuk vinden.
Door Peter

9 september 2016   

foto
Reactie
Een fantastische wandeling waar het water van de Blue Lagoon echt blauw is en men in het bos geniet van de rust. Door het hoge gras struint men over een smal éénmanspad langs heide en vennetjes. Complimenten voor de routemakers !!!
Door Johnny en Jennie

26 april 2016   

foto
Reactie
Vandaag deze afwisselende route gelopen en daarvoor hoefde ik niet naar het verre IJsland; de vrieskou en sneeuw waren hier volop aanwezig eind april!
Door Marlies

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"