De Rijn langs

wandelroute - 20 km

Deze lijnwandeling brengt u van Wageningen naar Oosterbeek, waar mogelijk dicht langs de Rijn. U wandelt eerst de uiterwaarden in en daarna over de rand van de Stuwwal door het beroemde Wageningse Arboretum. Na Renkum gaat u verder over de zomerdijken van de Rijn en passeert u het middeleeuwse kasteel Doorwerth. Via het landgoed Duno loopt u naar Heveadorp. Langs de beek in het landgoed Hemelseberg komt u in Oosterbeek.

Praktische informatie

Reistip: vanuit het NS station Ede/Wageningen rijdt vier keer per uur een bus naar het busstation op de Stadsbrink.
Komt u met de auto, dan kunt u betaald parkeren op de parkeerplaats op de Stadsbrink of op het Olympiaplein ten noorden van de Stadsbrink.
Wilt u vanuit Oosterbeek terug naar uw auto, dan kunt u vanaf bushalte Airbornmuseum naar Wageningen reizen. Wilt u met de trein verder, dan loopt u naar station Oosterbeek.

Onderweg zijn er diverse mogelijkheden om te pauzeren. U komt langs Hotel De Wageningscheberg, In de Dorpstraat Renkum zijn verschillende horeca gelegenheden en bij kasteel Doorwerth vind u Kasteelcafé De Zalmen, aan het eind van de wandeling kunt u terecht bij Restaurant Hartenstein in Oosterbeek.

Dit is dag 2 van de prachtige meerdaagse route Over de Stuwwallen van de Rijn. Dag 1 is: Op naar Wageningen!.
Tip: wilt u de vele watervogels in de uiterwaarden goed bekijken, neem dan uw verrekijker mee.

Let op: bij zeer hoog water zijn delen van deze route niet beloopbaar. Het betreft de delen 2 en 5. De alternatieve route loopt dan over de weg met meer autoverkeer. Heel bijzonder is dan het zicht op de ondergelopen uiterwaarden.

Startpunt De Rijn langs

Busstation Stadsbrink
Stadsbrink
6701 Wageningen

coördinaten: N51.96930 E5.66662
Met dank aan de routemaker(s) Henk Kreeft en aan de controleur(s) Aad van Dorp.

4 reacties

2 april 2023   

foto
Reactie
Bijzondere route langs de Rijn; vooral ook over de rand van de stuwwal, met al zijn bijzondere en soms buitenlands aandoende details. Net te vroeg voor de azalea's. Die waren helaas nog in knop. Maar wel watervalletjes.
Door Aad van Dorp

8 mei 2022   

foto
Reactie
Deze route komt ook langs het Dunolaantje. De azalea’s staan hier weer heerlijk geurend in bloei.
Door Henk

25 juli 2020   

foto
Reactie
Prachtige route langs meerdere uiterwaarden langs de Rijn. Echt de moeite waard vooral in deze tijd van het jaar met borders vol bloemen. Aanrader. Onderweg een fraai kasteel. Goed bereikbaar met openbaar vervoer.
Door Els

2 oktober 2017   

foto
Reactie
Een afwisselende wandeling: rivierenlandschap, bos, een oude binnenstad en een echt kasteel. We genoten van de smalle paadjes en de fraaie uitzichten. We boften met het fraaie herfstweer. Een echte aanrader.
Door Ruud Silvester

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"