Gorssels Genieten

16 km of 20 km

Startpunt

Restaurant De Zessprong
Dortherdijk 6
7215 LC Joppe

coördinaten: N52.19780 E6.24754

Introductie

Tijdens deze gevarieerde wandeling verkent u de omgeving van Gorssel, aan de rand van de Achterhoek. De route voert u langs water en weiden, door bossen en over de enk, over zandwegen, bospaden en rustige verharde weggetjes. U wandelt langs huize Amelte en over landgoed 't Joppe, passeert fraaie villa's en dito boerderijen. Verder komt u langs het voormalige ooievaarsbuitenstation 't Zand. In het voorjaar kunt u in de omgeving daarvan veel ooievaars zien op hun nesten en in de weilanden.
Kortom: voldoende ingrediënten voor een dagje Gorssels genieten!

Praktische informatie

Komt u met de bus, stap dan uit bij halte Kerkhof, net buiten Gorssel.

Bij de start vindt u restaurant De Zessprong. Horeca onderweg: Bij Jansen & Jansen, 't Elf Uur en Het Bosrestaurant. Raadpleeg de websites voor de openingstijden. Inkorters kunnen ook terecht bij enkele horecagelegenheden in het centrum van Gorssel.

Wilt u uw wandeling combineren met een bezoek aan MORE, museum voor modern realisme, kies dan de korte versie van de route en start in Gorssel. U parkeert dan op Hoofdstraat 28, 7213 CW Gorssel, of stapt uit de bus bij halte museum MORE.

In de route zijn drie alternatiefjes opgenomen:
* Een heen-en-weertje naar een picknickbank aan de IJssel (voor gps'ers: 'Alt1 GorsYsel');
* Een alternatief voor de periode april t/m september; dan is een pad langs een akker afgesloten (voor gps'ers: 'Alt2 GorsAfsl');
* Een alternatief voor als een bruggetje onder water staat (voor gps'ers: 'Alt3 GorsNat').

Het gedeelte over de Gorsselse enk gaat circa 4km over rustige verharde weggetjes. Wilt u dit vermijden, volg dan de korte route; die heeft wat minder verharde weg. U mist dan wel de ooievaars.
Met dank aan de routemaker(s) Janneke van de Bunt en aan de controleur(s) Ton Kapinga.

8 reacties

20 april 2021   

foto
Reactie
Vandaag op deze prachtige voorjaarsdag deze zeer afwisselende route gewandeld en genoten van de prachtige route. Juist nu de vele meidoornhagen groen beginnen te worden en de krentenbomen in bloei staan. Janneke van de Bunt, bedankt voor deze route.
Door Willy

2 januari 2021   

foto
Reactie
4 jaar geleden liepen we de route (toen 19 km) voor het eerst. Vandaag liepen we hem opnieuw. De route is hier en daar wat aangepast. Ten goede. De route is een combinatie van bos- en rivierenlandschap met fraaie huizen als kersen op de taart.
Door Annie en Ben van Lochem

17 maart 2019   

Reactie
Op de eerste droge dag sinds twee weken de ingekorte route gelopen. Afwisselend landschap met schitterend gelegen mooie huizen. Vele heesters stonden op uitbotten. Drie rode wouwen gezien!
Door Tineke Hirschler

5 december 2018   

foto
Reactie
Op grauwe, maar droge Sinterklaasdag deze afwisselende route gelopen. Leuke, zwartsnuit schapen en wollige varkens gezien. Huize Amelte, waar de vijver bijna droog stond, door Gorssel met leuk tramstationnetje en langs Huize Joppe.
Door Peter en Tineke de Graaf

16 februari 2017   

Reactie
Mooie afwisselende route door bos- en rivierlandschap en door/langs het dorp Gorssel met zijn vele kapitale huizen. Voldoende koffieadresjes onderweg. Dat er over relatief veel verharde paden gelopen moet worden is in dit jaargetijde een pre.
Door Annie en Ben van Lochem

18 augustus 2016   

foto
Reactie
Een route met een heel mooi stuk langs en over landgoederen en een minder aantrekkelijk stuk over voornamelijk geasfalteerde wegen. Wil je minder verharde weg, volg dan de inkorting.
Door Marion en Fred den Hertog

17 april 2016   

Reactie
Mooie route, jammer genoeg ongeveer 30% over asfalt en daarmee ook redelijk veel verkeerslawaai. Wandeling goed beschreven. Tip: vermeld bij elke wandeling (weer) het percentage (on)verhard.
Door Ellen en Wil

7 april 2016   

foto
Reactie
Een mooie route langs prachtige villa's en buitenhuizen in de natuur rondom Gorssel. Genieten moet zeker ook slaan op de bewoners van al dit moois. De topattractie was het ooievaarsdorp met tientallen ooievaars die in bomen (!) nestelen.
Door Dorine, Rineke, Rob en Henk

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"