Zevendalen

8 km of 16 km

Startpunt

Pannenkoekenrestaurant Den Tol
Rijksweg 201
6586 AA Plasmolen

coördinaten: N51.73808 E5.91973

Introductie

Zevendalen is een fraaie afwisselende wandeling in het heuvelgebied van de Sint Jansberg. U loopt op en neer door mooie bossen en langs akkers en ontdekt onderweg de Mooker Schans en de Heumense Schans. Dit zijn verdedigingswerken uit de zeventiende eeuw. Na de prachtige Mookerheide doet u het heuse Zevendal aan.

Praktische informatie

U kunt de route ook starten bij het NS station Mook-Molenhoek, Bovensteweg, 6584AC Molenhoek. Hier is ook een grote parkeerplaats.

Deze route van 16km kan op twee manieren ingekort worden. Start u in Plasmolen dan kunt u het oostelijk deel van 8km lopen. Start u in Molenhoek dan kunt u het westelijk deel van 8km lopen. Vanuit beide startpunten kunt u natuurlijk de hele route van 16km lopen.

Aan het begin of einde of midden in de wandeling, afhankelijk waar u start, kunt u iets eten of drinken bij pannenkoekenrestaurant Den Tol Plasmolen, dagelijks geopend vanaf 12 uur.
Als u de hele route loopt of de 8km route die start in Molenhoek passeert u het net gerestaureede Jachtslot Mookerheide. In het restaurant van Het Jachtslot kunt u pauzeren.
Met dank aan de routemaker(s) Joost Verbeek en Henk Kreeft en aan de controleur(s) Joha van den Honert.

18 reacties

9 maart 2024   

foto
Reactie
Bloeiende bomen, schapen met lammetjes en Schotse hooglanders, tijdens deze mooie route over heuvels en door dalen kwamen we ze allemaal tegen. We liepen van Mook naar Plasmolen en terug (na een lekkere lunch). Een route om vaker te lopen.
Door Leonie en Ellen

8 maart 2024   

foto
Reactie
Het Jachtslot Mookerheide wordt met de maand mooier, deze kom je tegen op deze prachtige wandeling, die in alle jaargetijden even mooi is.
Door Freek Jansen

26 april 2023   

foto
Reactie
Al veel in deze regio gewandeld, maar het blijft mooi met hoogteverschillen, bos, runderen op de heide, Molenbeekdam en uitzichtpunten. En natuurlijk de Zwerfstenen (foto). Tip: IJssalon Clevers in Plasmolen. Clevers heeft veel prijzen gewonnen.
Door Fotofreaky

17 augustus 2021   

Reactie
Wat een prachtige afwisselende route!
De hei bloeide prachtig.
Echt een aanrader! Zelfs met regen! :)
Door Petra Kennis

2 augustus 2021   

Reactie
Werkelijk schitterende route door een geologisch bijzonder en uitgesproken gebied!
Door Willem van der Hoeven

16 april 2021   

foto
Reactie
Weer genoten van deze veelzijdige route met zijn ups en downs, fraaie vergezichten, leuke paadjes en volop lentebloesem. Dit keer maar de 8km gelopen, als pauzewandeling. Echt een aanrader!!
Door Peter en Tineke de Graaf

26 juni 2018   

foto
Reactie
Een pittige wandeling over een mooi stukje Nederland. Een wandeling rijk aan natuurmomenten en over stukken met cultuurhistorische waarde. Geniet ook van de mooie landwinkel in Jachtslot de Mookerheide en de prachtige tuinen bij dit slot.
Door Marion en Fred den Hertog

23 maart 2018   

foto
Reactie
Erg mooie route, wij hebben vanaf station Molenhoek gelopen. Voordeel is dan dat je na 8 km kan lunchen bij pannenkoek restaurant. Het jachtslot is niet open. Stevig klimmen en dalen, maar zeer de moeite waard!
Door Heed

20 augustus 2017   

Reactie
Prachtige route gelopen op een ideale wandelzondag met mooi weer en perfecte temperatuur. Mooie vergezichten maar ook leuke doorkijkjes met een hei die mooi in bloei stond en hele mooie taferelen bood. Bedankt routemaker voor deze mooie wandeling.
Door Gaby en René

20 augustus 2017   

foto
Reactie
Een prachtige wandeltocht met veel afwisseling. Erg genoten van de natuurpracht, het glooiende landschap, de bloeiende heide en de mooie vergezichten. Als extraatje onderweg volop heerlijke bramen.
Door Marijke

26 februari 2017   

foto
Reactie
GEWELDIG! Wat een prachtige wandeling met alle hoogteverschillen en vergezichten.
Door Ria Nico en Yvonne

15 oktober 2016   

foto
Reactie
Super mooie route, ondanks druilerig weer. Goede routebeschrijving waarvoor onze dank. 't Was ff oppassen bij de runderen, want midden op het pad stond een kalf te drinken bij moeders en het was een beetje triggie om er langs te gaan.
Door Frans en José

20 augustus 2016   

foto
Reactie
Weer leuke route gewandeld vandaag. Ingekort van punt 4 direct naar 6, mooie camouflage-vuilstort. Spectaculaire hoogteverschillen. Bergwandel-vakantiegevoel. IJstractatie bij Clevers, Plasmolen, vlakbij startpunt. Doen we altijd bij mooi weer.
Door Liesbeth en Freek

17 mei 2016   

Reactie
Een topper deze wandeling; boeiend door de verschillende landschappen, hier en daar wat licht klimwerk, het prachtige Jachtslot als aangename horecastop zo rond het midden van de route. En niet onbelangrijk een naadloos lopende routebeschrijving!
Door Lia

1 april 2016   

foto
Reactie
Geweldig mooie route voor de zoveelste keer gelopen en hij blijft prachtig!! De bosanemonen en het speenkruid stonden te bloeien. De vogels zongen het hoogste lied en wij liepen te genieten van het heuvelachtige landschap. Echte aanrader!!!
Door Peter en Tineke de Graaf

11 oktober 2015   

Reactie
Prachtige wandeling, heel verrassend en afwisselend: bos, hei, heuvels en dalen, wijde uitzichten en veel meer. Je waant je in het buitenland. Deze route is meer dan 5 sterren waard!
Door Loes en Theo van den Dool

23 augustus 2015   

Reactie
Vanaf station Molenhoek (met grote parkeerplaats) stap je zo natuurgebied in. Tot punt 6 zijn er geen bankjes, wel boomstammen. Tussen punt 6 en 7 zijn er verschillende mogelijkheden om de route m.b.v. de kaart in te korten en via punt 3 en 4 terug te lopen. De hei bloeit. Prachtig
Door Nel

25 mei 2015   

Reactie
Wat een geweldig mooie route!! Door dalen en over hoogtes, met prachtige vergezichten, en de nodige schansen met uitkijktoren. Af en toe veel mountainbikers, maar dat zal doordeweeks niet zo zijn (nu 2e Pinksterdag).
Door Peter en Tineke de Graaf

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"