De Wielen Rond

53 km

Startpunt

Hotel Guldenberg
Guldenberg 12
5268 KR Helvoirt

coördinaten: N51.64666 E5.20688

Introductie

De Wielen Rond is een fietstocht vol variatie die u door het hart van Noord-Brabant voert. U rijdt over fietspaden, dijkjes en stille landweggetjes langs veel water en mooie natuurgebieden. Al snel na de start komt u langs Nationaal Monument Kamp Vught. Daarna fietst u in noordelijke richting naar de Maas. Via de dijk is het doortrappen naar het prachtig gerestaureerde vestingstadje Heusden. Ondertussen kunt u genieten van het uitzicht over de rivier. De naam van de route is ontleend aan de waterplassen die in dit gebied liggen: wielen met prachtige begroeiing.

Praktische informatie

Er zijn voldoende parkeerplaatsen.
Brasserie Het Verlangen ligt naast Hotel Guldenberg, het heeft een heerlijk terras.

Onderweg komt u regelmatig horecagelegenheden tegen. Er staan er een paar op de kaart: het Strandhuys bij de IJzeren Man en de Emma Molen in Nieuwkuijk. Ook in Heusden zijn veel gelegenheden.

Daar waar mogelijk wordt gebruik gemaakt van fietsknooppunten.
Met dank aan de routemaker(s) Mieke Timmer en aan de controleur(s) Cees van Riel.

3 reacties

8 mei 2022   

Reactie
Mooie afwisselende tocht. Prachtig zicht op de Maas vanaf de dijk, de lammetjes vergrootten het voorjaarsgevoel tijdens een zonnige dag in mei.
Door Marian

15 mei 2019   

foto
Reactie
Heel mooi stukje Brabant met veel natuurgebieden en plassen. De vele fietspaden zorgen er voor dat je ongestoord naast elkaar kunt fietsen. Je komt door interessante plaatsen zoals Heusden, Vlijmen, Haarsteeg en Nieuwkuijk. De 4 sterren zeker waard.
Door Cees en Lidy van Riel

15 mei 2018   

foto
Reactie
De geschreven introductie klopt echt. Dijkjes, landweggetjes, langs veel water en het hoogtepunt is naast de wielen het plaatsje Heusden. Midden-Brabant komt met deze tocht echt in beeld.
Door Aloys

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"