Stoomtram

25 km

Startpunt

Herberg Sint Petrus
Gelderstraat 1
5081 AA Hilvarenbeek

coördinaten: N51.48500 E5.13667

Introductie

De Stoomtram is een mooie fietstocht die begint en eindigt in Hilvarenbeek. U fietst onder meer door Gorp en Roovert, een van de mooiste en grootste landgoederen van Midden-Brabant. In Gorp kunt u even van de route afwijken om de sfeer te proeven van het jachtslotje en enkele eeuwenoude hoeves. In Roovert kunt u een uitstapje maken naar België. Van daar leiden slingerende boerenweggetjes u naar Esbeek, ooit de eindbestemming van de stoomtram, nu het dorp waar de herinnering aan Andreas Schotel op een bijzondere manier levend wordt gehouden. En weer verder gaat de "stoomtram', terug naar het gezellige oude plaatsje Hilvarenbeek. Daar vindt u meerdere musea en kunt u tenslotte op een van de vele terrasjes nagenieten.

Praktische informatie

In Hilvarenbeek vindt u ongetwijfeld ergens een parkeerplaats. Fiets van daar naar het startpunt Herberg Sint Petrus in het centrum. De route gaat vrijwel geheel over (half)verharde fietspaden en wegen. Er is volop horeca onderweg. En als u van bijzondere bomen houdt valt er ook heel wat te genieten. De stoomtram naar 'Sinte Knilles' in Esbeek rijdt helaas niet meer.
Met dank aan de routemaker(s) Jan van der Sman en aan de controleur(s) Annemiek Wilmink.

2 reacties

12 september 2021   

foto
Reactie
Stoomtram, een leuke korte fietstocht door en rond Hilvarenbeek. Hoogtepunten: een stukje oude trambaan, Landgoed Gorp en Rovert en niet te vergeten het genieten aan het prachtige Bankven. We hadden weer een leuke middag.
Door Suske

25 mei 2017   

foto
Reactie
Leuke, duidelijk beschreven fietsroute, in een mooie en bosrijke omgeving. Over een oude trambaan richting Goirle en door Landgoed Gorp en Rovert en Esbeek naar het fraaie Vrijthof in Hilvarenbeek waar het erg gezellig en goed toeven is.
Door Ellen en Frans

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"