Kijk op Eeserwold

32 km

Startpunt

NS station Steenwijk
Stationsplein 2
8331 GM Steenwijk

coördinaten: N52.79090 E6.11670

Introductie

Eeserwold is een bijzondere nieuwbouwwijk rondom een door zandwinning ontstaan meer, direct gelegen aan de A32 bij Steenwijk. Met deze gevarieerde fietstocht krijgt u een indruk van de enorme ontwikkeling van dit gebied. Maar eerst brengt u een bezoek aan de hunebedden nabij Havelte en toert u lekker over de hei. U komt langs Dierenpark Taman Indonesia. Daarna kunt u een kijkje nemen in de nieuwe woonwijk, waar plaats is voor wonen, werken en recreëren. Door het bosrijk gebied van De Woldberg, met een uitzichttoren, en via het fietspad langs de spoorlijn rijdt u weer terug naar het station van Steenwijk.

Praktische informatie

Bent u met de auto dan kunt u parkeren op het P+R terrein achter het station.
U komt verschillende horecagelegenheden tegen, kijk op de websites voor de openingstijden: Theeschenkerij De Maargies hoeve; Theehuis ’t Hunebed; Buitengoed Fredeshiem en Theeschenkerij Tuk's T-Huis.
Klik voor informatie over Dierenpark Taman Indonesia en over wonen op Eeserwold: Landgoed de Woldberg, op de links.
Met dank aan de routemaker(s) Luuk Jacobs en aan de controleur(s) Aad van Dorp.

1 reactie

20 februari 2021   

foto
Reactie
Een verkenning van de 'achtertuin' van Eeserwold: gevarieerd en soms geaccidenteerd terrein met heide, bos, water en weide. En hunebedden, natuurlijk.
Door Aad van Dorp

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"