De Papeloze Kerk

12 km of 17 km

Startpunt

P Staatsbosbeheer Kibbelveen
Schuin t/o Slenerweg 97
7848 AG Schoonoord

coördinaten: N52.81324 E6.78497

Introductie

Tijdens deze wandeling is het Drentse landschap in al zijn facetten te bewonderen. De route voert u door bos en over heidevelden. U kunt genieten van mooie vergezichten. En u komt door gebieden waar u vrijwel niemand tegenkomt. U ziet onderweg een van de bekendste hunebedden van Drenthe: De Papeloze Kerk. Ook een vliegtuigmonument en nog meer wetenswaardigheden kruisen uw pad. Duidelijke uitleg met foto's en teksten vindt u ter plaatse.

Praktische informatie

Het startpunt is per bus bereikbaar vanuit Assen of Emmen, uitstaphalte Kibbelveen.
Horeca: Tijdens deze route komt u geen horeca tegen, dus neem voldoende eten en drinken mee. Onderweg staan veel bankjes en picknicktafels. Neem de tijd en geniet van alles wat u tegenkomt.
Met dank aan de routemaker(s) Connie Cromwijk en aan de controleur(s) Tineke Hirschler.

7 reacties

26 maart 2024   

foto
Reactie
Mooie wandeling. Daar heb ik 4 uur reizen wel voor over. Heerlijk rustig. Genoeg afwisseling. Een toppertje!!!
Door Ina van der Goot

23 november 2022   

foto
Reactie
Met zijn vieren hebben we deze prachtige afwisselende route gelopen. Mooi met zoveel vennen, grafheuvels en hunebedden. En de vele paddenstoelen niet te vergeten. 100% Drenthe!
Door Tineke Hirschler

4 februari 2021   

foto
Reactie
Mooie en afwisselende route met veel bezienswaardigheden. Hier en daar een lang breed pad.
Door Ruud

9 juni 2020   

foto
Reactie
Goed beschreven route, ook zonder GPS. Gewandeld in mooie bossen en langs heidevelden onder voortdurend vogelgezang We zagen zelfs paddenstoelen. Met veel aandacht voor de (pre)historie. We hebben genoten.
Door Jan en Lucie

16 februari 2020   

foto
Reactie
We dachten dat we heel Drenthe wel hadden gezien. Bij de Papeloze kerk waren we wel eens geweest. Deze prachtige wandeling liet ons de andere bezienswaardigheden in deze bossen zien.
Door Geert en Henny

7 oktober 2019   

foto
Reactie
Een mooie boswandeling, vooral in de herfst. Ook leuk dat er onderweg meerdere bezienswaardigheden uit de geschiedenis zijn, zoals een galgenberg, celtic fields, een hunebed en een vliegtuigmonument.
Door Janneke

12 maart 2018   

Reactie
Met een groepje nieuwe enthousiaste vrijwilligers hebben we samen deze route gelopen. Wat een rust en ruimte, heerlijk ontspannend. Mooie verrassende elementen op de route. Zeker een aanrader! Jammer dat het restaurant niet open was.
Door Lidy Noorman

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"