Strijbeekse Heide

wandelroute - 10 km of 16 km

Strijbeekse Heide is een must voor degene die van rust en stilte in een verrassend natuurgebied houdt. Deze grenswandeling door glooiend bos en heide, tussen weiden en vennen is overigens pittig. De route gaat bijna geheel over onverharde paden. U loopt over een stuk smokkelaarspad naar en door België en over eenmanspaadjes langs enkele vennen.
Tip: medio augustus staat de heide in bloei. Volop reden om deze route dan (nogmaals) te doen.

Praktische informatie

Als u op weg naar het startpunt navigatie gebruikt kiest u: Goudbergseweg.
Na ongeveer 10km passeert u De Smokkelaar. Desgewenst kunt u de route ook daar beginnen.

Startpunt Strijbeekse Heide

Parkeerplaats Staatsbosbeheer
Goudbergseweg (kruising Erikaweg)
4856 AD Strijbeek

coördinaten: N51.50230 E4.82209
Met dank aan de routemaker(s) Angela Roovers en aan de controleur(s) Patrick van Kempen.

25 reacties

17 december 2023   

foto
Reactie
Eindelijk! Een droge dag, perfect voor een kort zonnig rondje Strijbeekse heide. Mei, juni en september staan nog op de rol, maar zo lang konden wij niet wachten. Smalle paadjes omlijst door pijpenstro, volle vennen, blauwe lucht... het was weer top!
Door Tiny en Harm

11 augustus 2023   

foto
Reactie
Wat een mooie gevarieerde route op de grens van Nederland en België met onderweg een top horeca gelegenheid: Smokkelaar.
Door Patrick

31 januari 2023   

foto
Reactie
Wij hebben de ingekorte versie gelopen. Dat was een feestje. Ook in andere jaargetijden zal dit een prachtige wandeling zijn.
Door Lenny en Hans Beumer

28 januari 2023   

foto
Reactie
Kies een zonnige winterdag en de route Strijbeekse heide uit en je weet zeker dat het een top-wandeldag wordt! Verdeeld over de jaren liepen we al in 9 verschillende maanden deze route. Nog 3: mei, juni en september... gaan we doen. Zo mooi!
Door Harm en Tiny

20 augustus 2022   

Reactie
Verrassend & boeiende tocht met veel loofbomen: groen, kleur-rijk of kaal-doorzichtig; zeer geschikt voor alle jaargetijden! Op 2/3 fijne horeca met buitenterras en/of open haard en de hete chocolade-melk in de hand...
Dank aan de routemaker!
Door Willie Jacobs

28 september 2021   

Reactie
Prachtige route, heel afwisselend, heide, bos, vennen, kleine paadjes en mooie lanen. Nu voor de derde keer in 5 jaar gelopen. Schitterend najaarsweer gehad.
Door Bert van der Knaap

14 januari 2021   

foto
Reactie
Op een winterse, grauwe dag deze schitterende wandeling gemaakt. 's Nachts was er wat (natte) sneeuw gevallen, zodat de omgeving soms een beetje wit was. Wat een mooie, afwisselende route. Deze gaan we zéker nog een keer lopen!
Door Margreet

5 december 2020   

foto
Reactie
Mooie route, echt een prachtige omgeving! Route gaat over diverse lange brede lanen en soms een leuk kronkelpaadje. Ook langs paar mooie vennen. Wij liepen de korte route i.v.m. tijd voor het donker zou worden, kunnen we nog een keer terug komen.
Door Sonja

23 november 2020   

foto
Reactie
Exact 5 jaar geleden liepen we met vorst en rijp... mooi! Nu net zo mooi! Windstil, nevel, zon, kleine droge vennen kleurden prachtig oranje. Glasheldere weerspiegeling van bomen in de waterloop! Witte berken, hun voeten diep in vlammende varens.
Door Harm en Tiny

4 juli 2020   

foto
Reactie
Een prachtige en veelzijdige route op de grens van Nederland en België. En onderweg een heerlijke stop bij Het Smokkelaartje, wat wil je nog meer..
Door Louis en Annemarie

5 januari 2020   

Reactie
Vandaag het rondje van 16km gelopen met de honden.
Wát een leuke route! Zeker een aanrader.
Ik ga er zeker in de zomer nog eens heen.
Door Joyce

26 mei 2019   

Reactie
Onze eerste wandeling van mooisteroutes.nl. En wat hebben we genoten! Wat een prachtige wandeling was dit! Van begin tot eind!
Door Myriam

30 september 2018   

Reactie
Op een zonnige zondagmiddag hebben we deze prachtige route gelopen. Het was heerlijk rustig. Verder was het erg leuk om de Belgische grens over te gaan!
Door Harriet Braspenning

5 augustus 2018   

foto
Reactie
Vandaag met de wandelpool deze heerlijke route gewandeld. Ondanks de warmte en de droogte, waardoor vele vennen droog stonden was het mooie natuur met een wisselend palet aan kleuren. Ook de paarse heide staat hier en daar in bloei.
Door Wilma

21 april 2018   

Reactie
Vandaag deze mooie route gelopen. Erg mooi met prachtige vennen, heide, kleine slingerpaadjes en bos. Bij 't Smokkelaartje onderweg is het heerlijk pauzeren.
Door Peter

27 oktober 2017   

Reactie
Nog net op tijd om de herfst effecten te zien. Heerlijk rustig op deze vrijdag en gevarieerd lopen op vooral ongeasfalteerde paden. Heel erg mooi met prachtige vennen, soms wat heide en veel bos. En veel bankjes op mooie plekjes voor een lunch.
Door Corel

27 oktober 2017   

foto
Reactie
Wat is dit toch een fantastische route! Vandaag extra genieten van veel herfstkleuren en brandrode runderen bij het rondven. Geholpen door dreigende luchten zette de zon het Zwarte Goor in een onwerkelijk warm licht.
Door Tiny en Harm

18 februari 2016   

foto
Reactie
Wat was het weer een topdag. Deze wandeling moet je echt gelopen hebben. Vandaag met mijn vrienden weer genoten, ook zij waren blij verrast van deze super mooie wandeling. Ook 't Smokkelaartje onderweg is een aanrader.
Door Suske

29 januari 2016   

foto
Reactie
Vandaag de wandelpool mee gelopen o.l.v. Frans van Riel. Iedereen was enthousiast over deze mooie route. En terecht ! Volgens mij hoort deze wandelroute tot de toppers van Brabant en mogelijk tot de top van ons toch al mooie landje.
Door Gerritje

20 november 2015   

foto
Reactie
Wat hebben we weer genoten vandaag van al het moois wat de routemaakster ons voor schotelde. Een zeer fraaie en afwisselende wandeling. Ook is het goed toeven in pannenkoekenhuis Het Smokkelaartje. Al met al een echte aanrader.
Door Frans, Geert en Ton

1 november 2015   

foto
Reactie
Prachtige route met veel afwisseling, leuke bruggetjes en prachtige paden. Enkele korte stukken moet je delen met een sporadische fietser, verder volledig vrij van verkeer!
Door Maarten

12 augustus 2015   

foto
Reactie
Wij hebben genoten van deze prachtige route. Een echte aanrader.
Door Toine en Elly

8 mei 2015   

foto
Reactie
Wij hebben deze prachtige route met veel plezier gelopen. Langs prachtige vennen, kris-kras paadjes en over bruggetjes. Oorverdovend stilte!!! Super!!!
Door Bethy - Wicher

22 april 2015   

foto
Reactie
Als een veldleeuwerik je jubelend welkom heet, je als uitsmijter het Zwarte Goor ziet blinken in de zon, met tussendoor een aaneenschakeling van mooie natuur, inclusief het prachtige Patersmoer, dan kan deze route alleen maar vijf sterren verdienen!
Door Harm, Tiny en Kees

19 april 2015   

Reactie
Prachtige en stille route, veel gevarieerd bos, af en toe een open stukje ter afwisseling, een genot om te lopen.
Door Joop Krijgsman

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"