Ontdek De Maashorst

wandelroute - 16 km of 21 km

Met deze wandeling door De Maashorst, het grootste aaneengesloten natuurgebied van Brabant, ontdekt u hoe gevarieerd dit gebied is. U wandelt er over mooie paden en slingerende paadjes doorheen. Het is een landschap met bossen en open velden, met heide, stuifduinen en vennetjes. De natuur krijgt er volop de ruimte. In het oergebied van Brabant kunt u, als u geluk hebt, in de begrazingsgebieden Taurossen, Exmoorpony’s en zelfs Wisenten spotten. Ook komt de route langs oerschatten uit het verleden; grafheuvels omringd door een kringgreppel of een palenkrans. In Natuurcentrum De Maashorst is het na de wandeling, binnen of buiten, goed toeven.

Praktische informatie

Gebruikt u voor de navigatie het adres, dan kunt u in de buurt van het startpunt de bruine borden richting het natuurcentrum volgen. Parkeer uw auto op de grote parkeerplaats op 200m afstand van het Natuurcentrum (hoek Maashorsterweg/Slabroekseweg).

Midden in de Maashorst kunt u bijna het hele jaar dagelijks terecht bij De Boshut. De route komt erlangs.
Op de site van Natuurcentrum De Maashorst ziet u wat er allemaal mogelijk is in dit gebied.

U wandelt een aantal maal door een begrazingsgebied. Houd u aan de aanbevolen afstand tot de grazers.

Gps-ers lopen vanaf de parkeerplaats terug naar de doorgaande weg. U gaat naar links en volgt het gravelpad circa 200m naar het natuurcentrum.

Startpunt Ontdek De Maashorst

Natuurcentrum De Maashorst
Erenakkerstraat 5
5388 SZ Nistelrode

coördinaten: N51.69640 E5.60003
Met dank aan de routemaker(s) Evert Jan Verburg en aan de controleur(s) Niek Sanders.

8 reacties

13 april 2024   

foto
Reactie
Een prachtige, afwisselende route om de mooie Maashorst (nog verder) te ontdekken. Met aan het eind van punt 6 een leuke uitdaging door het hoge water: schoenen uit en op blote voeten er doorheen waden!
Door Marien

15 februari 2024   

foto
Reactie
Met een temperatuur van 15 graden en een langzaam doorbrekend zonnetje was het weer een prachtige wandeling. De route klopte helemaal, alleen was er op het laatste deel een enkele blokkade door water, maar dat was snel op te lossen.
Door Freek Jansen

4 november 2023   

foto
Reactie
De dag startte zonnig in een zeer mooi wandelgebied. Helaas met regen geëindigd.
Is een echte aanrader!
Door Niek Sanders

10 augustus 2023   

foto
Reactie
Eindelijk weer een zonnetje! Bloeiende heide en mooie groene bossen. Wisenten gespot, net achter het hek maar dichtbij. Nieuwe kalfjes in de kudde. Gezellige drukte bij horeca boshut. Aanrader, ga hem lopen!
Door Sylvia Groot

14 juli 2023   

foto
Reactie
We hebben met de wandelpool deze mooie en zeer afwisselende grote route gelopen. In de beschreven introductie staat prima beschreven wat je kunt verwachten. Ik heb vaker in de Maashorst gewandeld, maar dit was de mooiste route tot nu toe.
Door Netty

7 december 2022   

foto
Reactie
De Maashorst, altijd even mooi, waar je bespied wordt door allerlei dieren !!
Door Freek Jansen

23 november 2022   

foto
Reactie
Mooie wandeling die grotendeels door verschillende bossen loopt. Ik heb de kortere route gelopen. Het laatste gedeelte loopt dan over het open weidegebied. Erg leuk.
Door Rien de Schipper

12 november 2022   

foto
Reactie
Een fijne wandeling door dit gevarieerde natuurgebied met bos en heide. Soms wat lange paden, maar ook leuke, slingerende eenmanspaadjes. De grote grazers lieten zich niet zien. Gelukkig kwam er aan het eind van de route nog een Exmoorpony langs.
Door Mieke

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"