Achterwaterschap

wandelroute - 18 km of 23 km

Deze rondwandeling voert u door het cultuurlandschap van de Alblasserwaard. Weiden met grazend vee, knotwilgen, molens, smalle tiendwegen en historische boerderijen, u komt ze allemaal tegen. Al wandelend heeft u voortdurend uitzicht op één of meer molens. Allesoverheersend in deze route is ruimte!
De route maakt vooral gebruik van verharde paden en wegen. Ruim 8km van deze route loopt u over onverharde paden.

Praktische informatie

Tijdens het broedseizoen van maart t/m mei zijn de Tiendwegen niet te bewandelen in verband met broedende zwanen. Er wordt een alternatieve route geboden voor de lange en de korte versie.

Zo'n 650m buiten de route vindt u Café restaurant De Krom, met een prachtig terras dat ’s winters verwarmd is. Raadpleeg de website voor de openingstijden.

Met de bus kunt u meerijden tot halte Mesdaglaan. Het is circa 250m lopen naar het beginpunt.

Startpunt Achterwaterschap

P Volkstuinvereniging
Einde Plantageweg / kruising Buitenpad
2954 NL Alblasserdam

coördinaten: N51.87260 E4.66967
Met dank aan de routemaker(s) Kick Bergsma en aan de controleur(s) Angelique Meijer.

4 reacties

10 februari 2024   

foto
Reactie
Mooie wandeling door een oer-Hollands landschap. Veel minder toeristische omgeving dan bij Kinderdijk. Ook op deze route ziet u mooie molens. Zelfs op een wat grijze dag een aanrader.
Door Angelique

22 januari 2022   

Reactie
Als je van het landschap van de lage Nederlanden houdt, is deze tocht zeker een aanrader. In een gebied dat mij, ondanks dat ik er niet ver vandaan woon, niet zo aantrekkelijk leek ligt dus een prachtig stuk natuur. Ook bij grijs winterweer.
Door Arnoud Hobbel

28 mei 2021   

foto
Reactie
Purperreigers, nijdige grutto's, Jan Jans en de elf kinderen, orchideeën, veenpluis, echte koekoeksbloem, valeriaan, broedende zwaan op de tiendweg, etc., etc.
Voor de liefhebber een verslagje en foto's: https://www.jansiemonsma.nl/449632514
Door Jan Siemonsma

24 april 2021   

foto
Reactie
Dit is echt een wandeling puur natuur met die zeer bijzondere tiendpaden en met een veelheid aan dieren en gevogelte. En bovenal de stil makende rust en ruimte van dit zeer fraaie landschap. Van harte aanbevolen!!
Door Piet en Tiny Laan

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"