Rond het Lieversche Diep

8 km

Startpunt

P bij overgang Zuidesch in Lieverseweg
Zuidesch
9304 TW Lieveren

coördinaten: N53.10680 E6.44521

Introductie

De wandeling gaat door het beekdal van het Lieversche Diep met zijn natte graslanden en door de gevarieerde bossen en de heide van natuurreservaat Mensinge iets ten zuiden van het dorp Roden. Het dal is een geliefd leefgebied van veel vogel- en plantensoorten. Met een beetje geluk ziet u de ijsvogel voorbij schieten. Afhankelijk van het seizoen kunt u de adderwortel, goudveil, orchis of klokjesgentiaan zien bloeien of snoepen van bosbessen en bramen.

Praktische informatie

Het startpunt is de parkeerplaats tussen Lieveren en Langelo, waar Zuidesch overgaat in Lieverseweg.
Horeca vindt u in Lieveren: Café 't Hart van Lieveren (op woensdag gesloten).
Kijk voor de openingstijden van Havezate Mensinge op de website.

U wandelt vooral over eenmanspaadjes en zandwegen. Het laatste stukje van de route kan bij nat weer erg drassig zijn; er is een alternatief.
Met dank aan de routemaker(s) Adri Jager en Sytze Jager en aan de controleur(s) Anno Jansen.

4 reacties

23 juli 2022   

foto
Reactie
Prachtige afwisselende wandeling. Een aanrader!
Door Ien en Rob

7 april 2021   

Reactie
Korte, maar verrassend mooie wandeling door een erg mooi beekdallandschap. Bleef mooi, ondanks enkele regen- en hagelbuien...
Door Monique en Dick

12 mei 2020   

foto
Reactie
Bos, beek, velden, heide, ven, vistrap, eenmanspaadjes, ooievaars en schitterende oude bomen. Meng deze ingrediënten door elkaar met lentegroen en een snufje zon en je krijgt deze afwisselende en verrassende route voorgeschoteld. Smaakt naar meer!
Door Harm en Tiny

26 september 2017   

foto
Reactie
Deze route gaat door een zeer afwisselend landschap met als als hoogtepunt het deel over de oever van het Lieversche Diep. De naam zegt het al, een “lieflijk gebied”.
Door Jan en Janny Winters

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"