Baarnse Baaierd

wandelroute - 20 km

Deze lijnwandeling brengt u van station Baarn naar station Bilthoven. Na een kijkje op het landgoed van het statige Kasteel Groeneveld gaat u verder door het enorme bosrijke gebied ten zuidwesten van Baarn. De route is bijna helemaal onverhard. Het is heerlijk wandelen over de bospaden en door de prachtige, soms lange lanen. Ook zijn er regelmatig leuke eenmanspaadjes. U komt langs twee bijzondere vijvers: de Kruisvijver en de Pannekoekvijver. Meer naar het zuiden passeert u het Hilversumse Wasmeer.
In Bilthoven wandelt u door een villawijk en het Heidepark naar het station.

Praktische informatie

Bent u met de auto, dan kunt u gratis parkeren op het P+R terrein naast het station of op het parkeerterrein dat naast De Generaal langs de spoorlijn ligt.

Als u gebruik wilt maken van de horecagelegenheden is het raadzaam vooraf de openingstijden te checken.
In het stationsgebouw is een StationsHuiskamer gevestigd. U kunt er terecht voor een hapje en een drankje.
Eethuys-Café De Generaal ligt vlak bij het station. Een leuke gelegenheid om voor of na de wandeling even langs te gaan.
In Kasteel Groeneveld zit een Grand Café.
Onderweg passeert u na ruim 6km Grand Café Groot Kievitsdal..
Ruim over de helft van de route komt u langs Restaurant De Paddestoel.

Vanaf NS station Bilthoven kunt u met de trein direct naar Baarn terugreizen, twee maal per uur. Ook hier zijn toiletten en een StationsHuiskamer aanwezig.

Baarnse Baaierd is dag 2 van de meerdaagse wandeling Tussen Baarn en Bilthoven.

Startpunt Baarnse Baaierd

NS station Baarn
Stationsplein 68
3743 KM Baarn

coördinaten: N52.20832 E5.28161
Met dank aan de routemaker(s) Mieke Timmer en Foeke Jan Reitsma en aan de controleur(s) Guus van Boven.

5 reacties

30 september 2022   

foto
Reactie
De terugtocht van Baarn naar Bilthoven is vooral bos, net als de heenweg. Dankzij wandelmaat Roel veel aandacht voor plantjes en zwammen. Voor de liefhebber een verslag (met foto's): https://www.jansiemonsma.nl/453387928
Door Jan Siemonsma

22 december 2018   

foto
Reactie
Gisteren heerlijk gewandeld met een groep van 12 personen. Om de wandeling mooi af te sluiten bij De Generaal, liepen we van Bilthoven naar Baarn.
Door Ruud

20 april 2018   

Reactie
Heerlijke lange boswandeling, als 2e dag van de tweedaagse van Bilthoven naar Baarn. Jammer dat er veel boswerkzaamheden waren (geweest), zodat sommige paden er slecht bijlagen. Misschien opruimwerkzaamheden na de laatste storm. Toch enorm genoten!
Door Lilian

18 december 2017   

Reactie
Survivallen tussen Baarn en Bilthoven! Mooie drassige paden met plassen en resten sneeuw. De modder tot achter onze oren.
Heerlijk gewandeld.
Door Mieke en Marianne

25 oktober 2017   

Reactie
Een zeer afwisselende wandeling van 20 km waarbij het nog grotendeels mogelijk is over onverharde paden te te lopen. De tocht biedt een verscheidenheid aan verrassende landschapstypen. In de buurt van de woonkernen kan men mede-wandelaars ontmoeten.
Door Jan van Oeveren

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"